Rusia: Un avion militar rusesc s-a prăbușit peste un cartier rezidenţial, provocând cel puțin patru morți

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Rusia: Un avion militar rusesc s-a prăbușit peste un cartier rezidenţial, provocând cel puțin patru morți
Rusia: Un avion militar rusesc s-a prăbușit peste un cartier rezidenţial, provocând cel puțin patru morți

Cel puţin patru persoane au murit şi alte 18 au fost rănite luni în urma prăbuşirii unui avion militar peste un cartier rezidenţial din oraşul Eisk din sudul Rusiei şi în apropiere de Ucraina, au anunţat agenţiile de presă ruse, informează Reuters şi AFP.

Un avion militar rus Su-34 s-a prăbuşit luni peste un cartier rezidenţial din oraşul Eisk, provocând un incendiu uriaş într-un bloc din acest oraş situat pe malul Mării Azov, lângă Ucraina.

Preşedintele rus Vladimir Putin a fost informat despre accident şi i-a trimis la Eisk pe miniştrii sănătăţii Mihail Muraşko şi pe cel pentru situaţii de urgenţă Aleksandr Kurenkov, potrivit unui comunicat al Kremlinului.

 

Cel puţin patru morţi în urma prăbuşirii unui avion militar rusesc peste un cartier rezidenţial



"În locul prăbuşirii aparatului Suhoi 34 în curtea unui cartier de locuinţe, carburantul avionului a luat foc", a anunţat Ministerul Apărării rus, în timp ce imagini postate pe reţelele sociale filmate de martori arată un incendiu uriaş cuprinzând un bloc de locuinţe.

Potrivit Ministerului rus pentru Situaţi de Urgenţă, incendiul a cuprins cinci dintre cele nouă etaje ale imobilului, acoperind o suprafaţă de 2000 de metri pătraţi.

Vezi și: Drona de fabricație iraniană folosită pentru a efectua lovituri mortale în Ucraina: Cum a apelat Putin la armele "kamikaze" Shahed-136

 

Ministerul Apărării rus a precizat că piloţii aparatului s-au putut catapulta

 

Potrivit aceleiaşi surse, avionul participa la un zbor de antrenament.

Guvernatorul regiunii ruse Krasnodar, unde a avut loc accidentul, Veniamin Kondratiev, a anunţat la rândul său că "toate unităţile de pompieri şi de salvare din regiune s-au implicat să stingă incendiul". Imediat după accident "focul s-a răspândit la mai multe etaje, 17 apartamente au fost afectate, potrivit informaţiilor preliminare", a adăugat el, conform Agerpres.

Potrivit lui Kondratiev, în jurul orelor 17:30 GMT, incendiul a fost stins

Oraşul Eisk este situat la Marea Azov, în golful Taganrog, chiar vizavi de oraşul ucrainean Mariupol, distrus de bombardamente şi de un asediu îndelungat în primele luni ale invaziei ruse în Ucraina. 

Vezi și: Presiune uriașă la Moscova. Primarul anunță finalul mobilizării parțiale 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel