Rusia anunță rezultatul anchetei în cazul otrăvirii opozantului lui Putin: "Nu sunt elemente penale"

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Autorităţile ruse au anunţat, joi, că au efectuat verificări în cazul presupusei otrăviri a disidentului Aleksei Navalnîi, dar nu au fost identificate elemente care să conducă la o investigaţie penală. 

"Poliţia Transporturilor a iniţiat verificări preliminare privind spitalizarea lui Aleksei Navalnîi pe 20 august, în orăşelul Omsk. Locurile pe unde a trecut au fost inspectate şi au fost preluate peste 100 de obiecte care ar putea avea valoare de probe. Camera de hotel în care a stat a fost verificată, au fost vizionate imaginile preluate de sistemele video", a transmis filiala din Siberia a Ministerului rus de Interne, citată de cotidianul Le Monde.

Însă Parchetul General al Rusiei a transmis că nu au fost depistate elemente care să conducă la iniţierea unei investigaţii penale. "În cadrul verificărilor lansate pe 20 august, nu au fost depistate dovezi privind acţiuni deliberate împotriva lui Navalnîi A.A. care să facă posibilă încadrarea incidentului în legislaţia penală. Aceste verificări reprezintă o procedură de rutină (...)", a declarat Andrei Ivanov, purtătorul de cuvânt al Parchetului General de la Moscova, citat de agenţia Tass, potrivit Mediafax.

Germania, Franţa, Statele Unite, Marea Britanie şi NATO au cerut Rusiei să investigheze aparenta otrăvire a lui Aleksei Navalnîi. Autorităţile germane suspectează că Aleksei Navalnîi, liderul opoziţiei ruse adus în comă în Germania, a fost otrăvit, a afirmat Steffen Seibert, purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Berlin.

Aleksei Navalnîi, un critic al preşedintelui rus Vladimir Putin, s-a simţit extrem de rău după ce a băut un ceai într-un aeroport, iar purtătoarea sa de cuvânt crede că a fost otrăvit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel