Rusia rămâne fără blindate. Putin a ordonat deschiderea a două uzine pentru repararea lor 

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Rusia pare să intre în criză de vehicule blindate. Pentru că nu mai deține tehnologie și materiale pentru crearea unora noi, Rusia a luat decizia să le repare pe cele avariate. 

Guvernul rus a ordonat deschiderea în Federaţia Rusă a două noi uzine pentru repararea de vehicule blindate, în plin război în Ucraina, potrivit unui decret oficial publicat luni pe un site specializat al autorităţilor ruse, informează AFP.

Uzina numărul 71 şi uzina numărul 72 urmează să obţină o licenţă de stat în următoarele patru luni, potrivit acestui decret al premierului rus Mihail Mişustin, datat 2 septembrie.

"Obiectivul lor principal este de a repara vehicule blindate şi automobile (...) în interesul apărării", precizează decretul publicat pe portalul oficial de documente juridice al guvernului rus.

Rusia a declanşat pe 24 februarie o ofensivă în Ucraina şi a înregistrat cuceriri teritoriale în estul şi în sudul acestei ţări. Cu toate acestea, în ultimele săptămâni ea se confruntă cu o contraofensivă a armatei ucrainene, în special în sud. 

 

Ucraina cere mai multe arme. Kievul promite gaz la schimb

 

Premierul ucrainean Denîs Şmîhal a îndemnat luni Uniunea Europeană să livreze Kievului mai multe arme şi echipament, în timp ce a oferit ajutorul Ucrainei în problema livrărilor de gaz, pentru a reduce dependenţa faţă de Rusia a blocului comunitar, informează Reuters.

"Avem nevoie de mai multe arme moderne, precum cele de apărare aeriană, apărare antirachetă şi apărare navală", a declarat Şmîhal în faţa jurnaliştilor, după o reuniune a Consiliului de Asociere UE-Ucraina, la Bruxelles.

Premierul ucrainean a spus că ţara sa are nevoie de asemenea de avioane şi de mai multe vehicule blindate, în condiţiile în care nu sunt semne că Rusia vrea să oprească războiul pe care Moscova îl descrie drept "operaţiune militară specială".

În urmă cu o săptămână, după luni de atacuri puternice ale artileriei ruse în est, Ucraina a început mult aşteptata contraofensivă, cea mai mare după ce a alungat trupele ruse departe de capitala Kiev, în martie.

Astfel, Kievul a revendicat luni cel mai mare succes al său pe câmpul de luptă, afirmând că a capturat două oraşe în sud şi unul în estul Ucrainei, în timp ce pieţele europene au redeschis în cădere liberă după ce Rusia a anunţat că îşi menţine închis principalul său gazoduct spre Germania.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel