Rusia oferă "reduceri enorme" la petrol pentru China și India

Alexandra Curtache |
Data publicării:
SUA va extrage petrol din Alaska
SUA va extrage petrol din Alaska

Secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen, a declarat joi că Rusia oferă acum Chinei și Indiei "reduceri enorme", în timp ce caută alte piețe de desfacere pentru petrolul său.

În decembrie, Europa ar urma să oprească cea mai mare parte a achizițiilor sale de 3 milioane de barili pe zi, punând o presiune suplimentară asupra Rusiei pentru a găsi noi cumpărători pentru petrolul său, a declarat Yellen la o conferință găzduită de revista The Atlantic.

Europa se va confrunta cu o iarnă grea, cu aprovizionări energetice limitate, pe măsură ce se decuplează de energia rusească, a spus Yellen. Ea a spus că acest lucru ar putea avea unele efecte de propagare asupra Statelor Unite, dar "nu ar exagera" impactul potențial asupra creșterii economice din SUA, conform Reuters.

 

UE are în vedere noi măsuri pentru a reduce preţul gazelor

 

Comisia Europeană intenţionează să anunţe noi măsuri pentru a contracara o criză energetică fără precedent prin reducerea fluctuaţiilor extreme de pe piaţă, creşterea lichidităţii şi reducerea preţului gazelor naturale, informează Bloomberg citând surse din apropierea acestui dosar.

Executivul comunitar intenţionează să dea publicităţii în data de 28 septembrie un document în care va detalia noi paşi destinaţi să reducă volatilitatea şi să crească volumul tranzacţiilor pe pieţele de energie, în condiţiile în care explozia preţurilor a dus la majorarea apelurilor în marjă, precum şi măsuri pe care blocul comunitar ar putea să le ia pentru a reduce preţul carburanţilor.

 

Criza energetică, subiect principal la reuniunea informală a liderilor UE care va avea loc la Praga



Cu toate acestea, chiar dacă unele state membre UE cer plafonarea preţului gazelor naturale, sursele citate de Bloomberg susţin că Executivul comunitar nu are de gând să propună noi reglementări în acest sens săptămâna viitoare, transmite Agerpres.

Noile măsuri se vor adăuga pachetului propus anterior, care include o taxă pe profiturile excesive, un plafon pentru veniturile producătorilor de electricitate care nu utilizează gaze naturale şi o ţintă obligatorie de reducere a consumului de electricitate.

Criza energetică va fi un subiect cheie la reuniunea informală a liderilor UE care va avea loc la Praga în data de 7 octombrie precum şi la summitul trimestrial programat în perioada 20-21 octombrie la Bruxelles.

Continuă știrea..

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel