Rusia afirmă că riscul unui conflict nuclear este la cel mai ridicat nivel din ultimele decenii

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Rusia afirmă că riscul unui conflict nuclear este la cel mai ridicat nivel din ultimele decenii / Foto ILUSTRATIV
Rusia afirmă că riscul unui conflict nuclear este la cel mai ridicat nivel din ultimele decenii / Foto ILUSTRATIV

Ministrul adjunct de externe rus Serghei Ryabkov a declarat miercuri că riscul unei ciocniri nucleare se află la cel mai ridicat nivel din ultimele decenii, avertizând că Moscova se află într-un conflict deschis "de facto" cu Washingtonul din cauza războiului din Ucraina.

Relațiile dintre Rusia și Statele Unite, tensionate de mult timp, s-au înrăutățit și mai mult de la invazia Rusiei în Ucraina anul trecut. În februarie, Moscova s-a retras din tratatul de reducere a armelor nucleare New START încheiat cu Washingtonul.

 

„Probabilitatea unui conflict nuclear este la cel mai ridicat nivel din ultimele decenii”

 

Luând cuvântul la un eveniment intitulat "O lume fără START: Ce urmează", Ryabkov a declarat că "nu se pune problema" ca Rusia să restabilească tratatul pentru moment, criticând ceea ce a numit "cursul ostil" al Washingtonului față de Moscova.

"Nu aș vrea să mă scufund într-o discuție despre dacă probabilitatea unui conflict nuclear este ridicată în prezent, dar este mai ridicată decât orice am avut în ultimele decenii, să spunem așa", a declarat acesta, citat de agenția de presă Interfax.

Ryabkov a declarat că Rusia s-a angajat să mențină lumea "în siguranță și liberă" de amenințarea unui război nuclear, dar a adăugat ulterior că afacerile nu pot continua ca de obicei, având în vedere că Moscova se află acum "într-o stare de facto de conflict deschis cu Statele Unite".

 

Rusia pare din ce în ce mai pornită să câștige războiul cu orice preț

 

La un an de la invazia Ucrainei, Kremlinul a acuzat în repetate rânduri Washingtonul că a participat direct la conflict prin furnizarea de arme Kievului, prezentând în același timp războiul ca o bătălie pentru supraviețuirea Rusiei.

Atât Statele Unite, cât și Rusia - de departe cele mai mari puteri nucleare din lume - au declarat că un război nuclear nu poate fi câștigat și nu trebuie să fie purtat niciodată, însă conflictul din Ucraina a ridicat temerile privind o confruntare directă cu Occidentul, conform Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel