Ruperea alarmelor din plastic de pe haine este pedepsită ca furt calificat

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Ruperea siguranţelor din plastic din magazine pentru a fura haine este pedepsit mai aspru. ÎCCJ spune că vorbim despre furt calificat, nu despre furt în formă simplă, iar această infracțiune este pedepsită cu închisoare mai mare, adică de la 1 la 5 ani.

Cei care vor să își deschidă un magazin şi se teme de hoţi trebuie să știe că judecătorii ÎCCJ au tranşat o problemă în privinţa siguranţelor din plastic montate pe obiecte.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a soluţionat un recurs în interesul legii şi a stabilit că cine scoate siguranţele de alarmă este pedepsit pentru furt calificat şi nu pentru furt în formă simplă.

Condamnarea face diferenţa între cele două: furtul calificat este pedepsit cu închisoare de la 1 la 5 ani, în vreme ce pentru furtul în formă simplă făptaşul scapă mai ieftin.

Judecătorii de la instanţa supremă au opinat că cine rupe siguranţele de alarmă din plastic depune efort suplimentar şi dă dovadă de îndrăzneală şi de voinţa de a trece peste orice obstacol pentru a fura, scrie Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel