Ronapreve, medicament dezvoltat de Roche-Regeneron, aprobat în Elveția

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:

Medicamentul dezvoltat de Roche și Regeneron pentru tratamentul și prevenirea COVID-19, denumit Ronapreve, este o combinație de doi anticorpi monoclonali: casirivimab și imdevimab. Anticorpii monoclonali sunt proteine fabricate în laborator care imită capacitatea sistemului imunitar de a lupta împotriva agenților patogeni dăunători, cum sunt virușii.

Agenția elvețiană de medicamente, Swissmedic, autoritate de reglementare, a aprobat tratamentul cu anticorpi monoclonali, Ronapreve, pentru pacienții cu vârsta de peste 12 ani. Noul medicament va fi folosit când pacientul nu necesita terapie cu oxigen și nu există risc mare de a dezvolta o formă severă de COVID-19, anunță swissinfo.ch.

Ronapreve, care se administrează într-o unică doză, prin perfuzie sau printr-o injecție subcutanată, este primul medicament autorizat în Elveția pentru prevenirea COVID-19 în cazurile în care nu există un răspuns imun suficient după vaccinare, din cauza altor boli, sau tratamente.

Cererea de autorizare a medicamentului a fost depusă de Roche și Regeneron pe 5 martie și nu includea nicio dată despre varianta Omicron.

Ronapreve a fost autorizat în mai multe țări din Uniunea Europeană și Japonia. Are aprobare condiționată în Marea Britanie și Australia și este disponibil pentru utilizare de urgență în SUA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel