Românul care și-a ucis iubita moldoveancă în Italia, primele mărturisiri: "M-a provocat. Am văzut negru în fața ochilor"

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Alexandru I. românul care a pus capăt vieții partenerei sale în Italia, a făcut primele declarații despre faptele sale. După patru luni de când este închis, el a spus în fața anchetatorilor care a fost motivul gestului său.

O frază, o glumă care pentru el a fost "o provocare". Acest lucru a declanșat o violență oarbă în capul său. Alexandru I. 35 de ani, un sudor român de la Piping System din Mirano, acuzat că în noaptea de 22 spre 23 septembrie a ucis-o pe partenera sa Lilia P. (40 de ani) în sufrageria apartamentului lor din Spinea, a povestit acest lucru. În ultimele săptămâni, românul, asistat de avocatul său Francesco Neri Nardi, a fost interogat de procurorul adjunct Alessia Tavarnesi și a vorbit pentru prima dată despre uciderea partenerei sale.

Vezi și: Italia. Alexandru a pus capăt vieții iubitei sale, Liliana: "Te fac bucăți și o să te trimit într-o valiză la mama ta, în Moldova“

Bărbatul în vârstă de 35 de ani a mărturisit, cu confuzie, că și-a ucis partenera pe fondul unei discuții apărute în cursul serii. Nu a menționat niciodată un alt bărbat în relația lor, dar a spus că relațiile erau tensionate. În acea seară, a recunoscut el, o frază spusă de Lilia l-a făcut să-și piardă mințile. El i-a spus procurorului care conducea ancheta că "nu a mai văzut-o niciodată", că a luat un cuțit din bucătărie și că a lovit-o.

Românul care și-a ucis iubita moldoveancă în Italia, primele mărturisiri

 

Multe lovituri de cuțit au fost date cu violență, până aproape de a-i tăia brațul: pe mâini și pe brațe, Lilia avea răni de cuțit, semn că s-a apărat. Două, potrivit autopsiei, au fost rănile fatale provocate între abdomen și torace, la care se adaugă un număr necuantificat de plăgi înjunghiate pe partea superioară a corpului.

Alexandru: „M-a provocat. Am văzut negru în fața ochilor”

 

Odată cu interogatoriul și mărturisirea lui Alexandru - care nu făcuse niciodată declarații, nici în fața carabinierilor în timpul arestării, nici în fața judecătorului de investigații preliminare în timpul audierii de validare - ancheta se apropie de final: rămâne în suspensie doar un cec bancar pentru o excursie pe care cei doi ar fi trebuit să o facă împreună.

În seara zilei de 22 septembrie, Lilia P. și-a făcut curaj și i-a spus partenerului său că îl părăsește, sătulă de violențele pe care le denunțase, doar pentru a-și retrage plângerea și a opri procesul judiciar. Bărbatul reacționase violent, aruncându-se asupra ei cu un cuțit de bucătărie și încercând să o rănească cât mai aproape de inimă, în sufrageria locuinței lor, unde Lilia a fost ucisă în jurul miezului nopții.

Vezi și: Italia. Alexandru, românul care a pus capăt vieții iubitei sale, Liliana, a vrut să-și ia zilele în închisoare: „Am făcut-o pentru a mă pedepsi“

'Nu înțeleg de ce am făcut-o, sunt pur și simplu măcinat de vină. După ce am omorât-o, am avut o cădere de memorie, am leșinat", spusese la intrarea în închisoare, după ce se prezentase în fața carabinierilor, care au fost chemați la ora 5: "Veniți să mă luați, mi-am omorât partenera". Apoi, în închisoare, a decis să își bage o coadă de mătură în ochi pentru a se pedepsi. Și acum - în timp ce se află în celulă, a venit mărturisirea completă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel