Românul care a creat panică pe străzile unui oraș din Argentina, adus în fața judecătorilor: Florin a atacat cu pietre o femeie

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Românul acuzat că a încercat să ucidă un turist pe străzile unui oraș din Argentina, merge la proces. Dragomir Florin (31 de ani) a atacat cu pietre o femeie din Neuquen în Puerto Iguazu. S-a întâmplat în luna iunie a acestui an, la două zile după ce a intrat în țară din Brazilia. Cererea procurorului nu a fost atacată cu recurs și a fost trimisă la instanță.

Dragomir Florin (31 de ani), românul acuzat că a încercat să ucidă un turist din Neuquén în Puerto Iguazú, va trebui să răspundă pentru faptele sale în fața unui tribunal penal, după ce dosarul a fost trimis în judecată, au confirmat surse din proces pentru El Territorio.

Purtătorii de cuvânt au explicat că cererea de trimitere în judecată a șefului Parchetului de Instrucție Trei, Horacio Paniagua, a fost făcută luna trecută. După aceea, nu a existat nicio opoziție din partea apărării, așa că judecătorul Martin Brites a închis ancheta și a predat-o Tribunalului Penal 1 din Eldorado.

Românul care creat panică pe străzile unui oraș din Argentina, adus în fața judecătorilor

 

Acolo, judecătorii vor trebui să analizeze dosarul și să stabilească o dată pentru o dezbatere orală și publică, deși un acord de recunoaștere a vinovăției între procuratură și apărare pentru un proces abreviat ar putea evita această instanță. În cazul în care se ia în considerare un proces abreviat, acuzatul va trebui să își asume responsabilitatea pentru infracțiune.

Florin este acuzat de tentativă de omor prin imprudență, iar dacă va fi găsit vinovat, va trebui să stea mai mulți ani după gratii.

Victima, după cum a relatat El Territorio în mai multe rânduri, a fost identificată ca fiind Graciela Noemí Alvarez, în vârstă de 71 de ani. Ea a fost asistată după atac de un pompier care i-a salvat viața și a fost apoi spitalizată în comă la Spitalul Madariaga din Posadas.

După 20 de zile de comă, victima s-a întors în țară cu un avion medical

 

Totul s-a întâmplat în jurul miezului nopții de miercuri, 8 iunie, în apropierea autogării din stațiunea turistică. Potrivit celor declarate de martori la poliție, atacul străinului a avut loc fără niciun motiv aparent, în timp ce victima se plimba pe bulevardul Misiones împreună cu membrii familiei.

Vezi mai multe: Argentina. Un român a creat panică pe străzile unui oraș. A atacat cu pietre un grup de turiști

Românul s-a năpustit asupra femeii și a început să o lovească cu o piatră mare. În câteva minute, un ofițer al Poliției Federale care se afla în zonă a răspuns la apelul de ajutor și l-a imobilizat pe agresor.

În urma atacului, femeia a suferit răni la cap și a fost transportată la Spitalul Samic din localitate. Acolo a fost examinată și s-a stabilit că suferise un traumatism cranian, precum și o fractură și o hemoragie intracerebrală, edem și echimoze la nivelul pleoapei superioare și inferioare a ochiului stâng.

Pe lângă leziunile interne, a trebuit să fie suturată pentru o rană la scalp.

Florin tocmai venise din Brazilia

 

În ceea ce-l privește pe cetățeanul român, s-a reconstituit ulterior că acesta intrase în țară din Brazilia cu două zile înainte, cu destinația declarată în orașul Aguas Verdes, provincia Buenos Aires. El era în stare de șoc și, înainte de a fi dus la o secție de poliție locală, a trebuit să fie tratat și de cadrele medicale.

Câteva zile mai târziu, a fost dus la o audiere în fața judecătorului Martín Brites, unde s-a abținut de la a depune mărturie.

În urma țipetelor și a apelurilor de ajutor provocate de situația dramatică, în care turista a primit cel puțin trei lovituri la cap, un membru al Detașamentului de Pompieri Voluntari s-a deplasat la fața locului și, când a găsit victima fără semne vitale, i-a făcut resuscitare cardio-respiratorie (CPR).

"Eram acasă când am auzit țipetele, locuiesc în cartierul de lângă terminal. Am ieșit afară și vecinii cereau poliția, bărbatul era redus pe asfalt de un polițist federal și era o femeie care zăcea cu fața în jos într-o baltă de sânge", a povestit un martor.

Acesta s-a dus repede, a întors femeia și a verificat că nu avea semne vitale.

"Am întors-o și am început resuscitarea până când a început să respire. Am sunat la serviciul 107, iar când a sosit ambulanța, au dus victima la spital împreună cu un văr care se afla în grup. Poliția nu ajunsese până atunci", a spus pompierul care a intervenit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel