Argentina. Un român a creat panică pe străzile unui oraș. A atacat cu pietre un grup de turiști

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Argentina. Un român a creat panică pe străzile unui oraș. A atacat cu pietre un grup de turiști. FOTO: captură elterritorio.com.ar
Argentina. Un român a creat panică pe străzile unui oraș. A atacat cu pietre un grup de turiști. FOTO: captură elterritorio.com.ar

Un român a creat panică pe străzile din Puerto Iguazú, un oraş din Argentina. Într-o aparentă tentativă de jaf, conaționalul a atacat, miercuri seară, un grup de turiști cu pietre.

Momente dramatice au trăit câțiva turiști în Puerto Iguazú când au fost atacați de un bărbat de naționalitate română, într-o aparentă tentativă de jaf, în fața unei stații de autobuz. Drept urmare, o femeie a fost grav rănită după ce a suferit cel puțin trei lovituri la cap cu pietre.

În acest context, strigătele de disperare au alertat oamenii care se aflau în apropiere, pe lângă locuitorii cartierului. Un colaborator al pompierilor voluntari cu domiciliul în zonă s-a deplasat imediat la locul atacului, găsind victima fără semne vitale și întinsă într-o baltă de sânge. Prin manevre de RCP a reușit să o resusciteze, deși turista rămâne internată cu prognostic rezervat.

 

Românul a fost imobilizat la pământ 

 

Laura Mercado este colaboratoare cu secția de pompieri din zonă, care în dialog cu acest mediu a spus că totul s-a întâmplat între orele locale 22:30 și 23:00. „Am fost acasă, locuiesc în cartierul de langa stația de autobuz. Când am auzit țipetele am plecat repede, iar vecinii chemau deja Poliția. Am observat că românul era deja imobilizat la pământ pe asfalt și o femeie era într-o baltă de sânge, cu fața în jos”, și-a amintit ea.

Despre acțiunea care i-a salvat viața turistei, acesta a spus că „am întors femeia, am verificat că nu are semne vitale și am avansat cu manevrele de resuscitare până a început să respire. Am sunat la serviciul 107 și a fost preluată de ambulanță, împreună cu un văr care se afla în grup. Până în acel moment nu era venită Poliţia”.

 

Românul avea antecedente penale

 

Laura Mercado colaborează de câțiva ani cu pompierii voluntari. Ea lucrează de obicei cu echipa de salvare și în paralel participă la antrenamente care îi permit să dobândească cunoștințe pentru a salva vieți, cum ar fi ceea ce s-a întâmplat cu turista care este internată în Iguazú.
 
Din câte a putut afla până la acest moment, bărbatul de naționalitate română ar fi locuit de ceva vreme în localitate și ar avea antecedente penale legate de furt și tâlhărie. A fost reținut și va fi ddus în fața judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel