Românii se pot testa anti-Covid în farmacii. Procedura a început în București și Iași

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Testarea COVID-19 se va face și în farmacii
Testarea COVID-19 se va face și în farmacii

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Oana Grigore, spune că în mai multe localități, printre care  București și Iași, testarea anti COVID în farmacii a început.

 Ministerul Sănătății a repartizat tuturor DSP-urilor teste rapide, câte 2.000 în fiecare județ și 5.000 în Capitală. ”De exemplu Iași și București, farmaciile care au depus documentele pentru avizare și au trecut prin procesul de formare al farmaciștilor care vor recolta, efectiv, testele antigen pot solicita Direcțiilor de Sănătate Publică să utilizeze aceste doze”, a spus purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Oana Grigore, la europafm.ro.

Ministrul Sănătății a semnat ordinul pe 10 mai. El prevedea că testarea o pot face doar farmaciștii care fac și un curs de recoltare a probelor din nasul unei persoane suspecte. Purtătorul de cuvânt al Colegiului Farmacistilor, Anca Crupariu, spune prea puțini farmaciști au acceptat această obligație. 

În urma efectuării testării, farmaciile emit un buletin de testare, semnat electronic, pe care îl comunică persoanei testate. De asemenea, au obligația de a raporta către direcțiile de sănătate publică rezultatele tuturor testelor efectuate și situaţia stocurilor.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel