Românii s-au alăturat valului de migranți care încearcă să intre în SUA prin Mexic

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Românii s-au alăturat valului de migranți care încearcă să intre în SUA prin Mexic
Românii s-au alăturat valului de migranți care încearcă să intre în SUA prin Mexic

Printre cetăţenii din Nicaragua şi Honduras, la graniţa Statelor Unite cu Mexicul ajung şi migranţi din România. Ei caută să intre pe teritoriul american odată cu valurile de solicitanţi de azil din America Latină.

Migranții au fost filmaţi de Reuters la un punct de trecere a frontierei din statul Texas. De asemenea, agenția a publicat și fotografii făcute cu drona în care zeci de imigranți, despre care spune că vin din România, Armenia și America Centrală, inclusiv un grup de minori neînsoțiți, așteaptă să fie transportați la o unitate de procesare a poliției de frontieră din SUA. Ei au traversat râul Rio Grande cu pluta, pentru a intra în Statele Unite din Mexic.

Recent, ziarul britanic The Mirror scria că a descoperit destul de mulţi români printre zecile de mii de oameni care traversează Mexicul către Statele Unite, în căutarea unui trai mai bun.

Călătoria periculoasă implică mult mers pe jos, prin zone în care au loc constant confrutări armate între carteluri rivale. Jurnaliştii britanici au pus acest fenomen pe seama Brexitului.

 

Românii şi-ar fi îndreptat atenţia spre Statele Unite

 

Românii şi alţi migranţi europeni care nu mai pot intra în Marea Britanie şi-ar fi îndreptat atenţia spre Statele Unite, profitând de relaxarea politicii de imigrare a noii admnistraţii Biden.

Un migrant român, Sirbu Funeriu, în vârstă de 33 de ani, a ajuns în SUA împreună cu soția sa Cristina și doi copii cu vârsta de 18 luni și cinci ani, relatează Digi24. Au fost ridicați de Poliția de Frontieră a SUA după ce au plătit 2.700 de lire către carteluri pentru a-i trece peste Rio Grande potrivit The Mirror.

Funeriu, care este inginer, a povestit că au plecat din Ghimbav, de lângă Brașov, pe 15 aprilie și au zburat în Mexic via Paris. El a spus că în urmă cu doi ani plănuia să se mute în cu familia în Marea Britanie, dar Brexitul le-a dat planurile peste cap.

Un nou val de migranți a ajuns la frontiera SUA după ce președintele american Joe Biden a crescut numărul de persoane care pot imigra pe teritoriul american, renunțând astfel la limitele impuse de predecesorul său, Donald Trump.

 

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel