„Românii imigrează predominant în sistemele sociale” din Germania. Se cere oprirea ajutoarelor pentru conaționali: „Ați pierdut legătura cu realitatea”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
„Românii imigrează predominant în sistemele sociale” din Germania. Se cere oprirea ajutoarelor pentru conaționali: „Ați pierdut legătura cu realitatea”
„Românii imigrează predominant în sistemele sociale” din Germania. Se cere oprirea ajutoarelor pentru conaționali: „Ați pierdut legătura cu realitatea”

Parlamentarii au făcut o analiză pentru a vedea câți români și bulgari au sau nu un loc de muncă în Germania. 

Orașe precum Duisburg, care sunt puncte de contact pentru imigranții UE din sud-estul Europei, ar trebui „să intensifice serviciile și proiectele de voluntariat pentru migranții care sunt săraci”, spune politicianul Enxhi Seli Zacharias (AfD). Deputatul vede în datele privind piața muncii și beneficiile sociale pentru cetățenii bulgari și români o confirmare a faptului că aceștia „imigrează predominant în sistemele sociale” și cere să se facă ceva în acest sens.

Șeful centrului de locuri de muncă din Duisburg și șeful departamentului de muncă și afaceri sociale al orașului au fost și ei prezenți la evaluări. Membrii parlamentului de stat din Duisburg comentează cifrele atunci când sunt întrebați.

 

„Ați pierdut legătura cu realitatea”

 

Jule Wenzel (Verzii) subliniază că numărul șomerilor bulgari din Duisburg, ca și cel al românilor, a scăzut între 2017 și 2019, deși numărul total de bulgari și români care locuiesc aici a crescut în același timp. „Creșterea șomajului în rândul lor a venit doar cu pandemia. Acest lucru arată că mulți dintre cei afectați nu și-au putut găsi un loc de muncă din cauza situației precare din timpul pandemiei. Deci sunt afectați și oamenii care au fost angajați anterior”.

Aceasta vorbește împotriva imigrației presupuse în sistemele sociale. Potrivit lui Wenzel, datele au arătat mult mai mult „că programele nu sunt suficiente pentru a promova suficient integrarea pe piața muncii. Trebuie să existe, de asemenea, mai multe programe de stat aici”. Wenzel critică cererile AfD: Oricine cere încetarea programelor de pe piața muncii în ciuda lipsei de muncitori calificați și de muncitori „a pierdut legătura cu realitatea. Trebuie să reintegram mai bine șomerii de lungă durată. Nu contează dacă vin din Bulgaria, România sau din altă parte”. Venitul noului cetățean poate ajuta, deoarece permite formarea și educația continuă de până la trei ani.

 

Sunt necesare programe de calificare specifice

 

Frank Börner (SPD) reprezintă, de asemenea, districtele Hamborn și Meiderich/Beeck în parlamentul statului. El critică cererea și apelul AfD ca fiind „rasiste” și „greșite” pentru că „nu țin cont de câți bulgari și români lucrează și sunt necesari ca personal medical în Germania”. Abuzul de bunăstare socială în zona Ruhr, care a fost promovat de infractorii organizați, a fost „redus foarte puternic” în ultimii ani. Statul face „aparent o treabă bună, dar mai sunt multe de făcut”.

Pentru a ne asigura că migranții slab pregătiți – „cei mai săraci dintre săraci”, potrivit lui Börner – pot „împlini cât mai repede condițiile liberei circulații a lucrătorilor aici”, sunt necesare programe de calificare specifice: „Trebuie să oferim copiilor o perspectivă prin educație și adulților accesul prin formare lingvistică și formare pe piața muncii pentru a ajuta la acoperirea deficitului de forță de muncă”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel