Românii din străinătate pot salva turismul din România și economia. Dragoș Anastasiu: "Credem în puterea Diasporei"

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:

Dragoş Anastasiu, coordonatorul proiectului RePatriot Turism spune că românii din străinătate pot salva turismul din Româna. Anastasiu susține că dintr-un milion de români care vin frecvent în țară care și-ar putea aduce cu ei prieteni sau cunoștințe, ar putea rezulta două milioane de turiști care să-și petreacă vacanța în România, la mare sau la munte. 

Puterea românilor din Diaspora constă și în publicitatea pe care aceștia o pot face străinilor și care ar putea fi convinși mult mai ușor să vină să-și petreacă vacanța în România, dacă propunerea vine din partea unei persoane credibile, de încredere. 

„Sunt coordonatorul proiectului din partea Romanian Business lider, care e în piață de vreo șapte ani și care și-a propus să reconecteze diaspora la România și, eventual, să stimuleze repatrierea prin antreprenoriate. Avem 5 milioane de români în Diaspora. Dacă s-au întoarce toți odată acasă în România să-și facă concediul, vom avea 5 milioane de turiști. Cred că în jur de un milion se întorc acasă în România, iar o parte își petrec aici și concediu: la mare, la munte. Dacă fiecare din acest milion mai vine cu un străin (prieten, vecin, șef) am putea avea două milioane de turiști, fără ca noi să facem mult efort de publicitate. Credem în puterea diasporei. Fiecare român din Diaspora ar putea fi un ambasador.  

Întrebarea este ce spune atunci când vorbește despre România. Și aici sunt două variante: să sa plângă de România sau să vadă lucrurile bune, inclusiv din cele turistice și să devina un ambasador. În felul acesta, credem că am putea atrage mai mulți turiști decât unele campanii. Când vine un român care spune: hai cu mine, este mai credibil. 99,9% dintre turiștii străini sunt foarte încântați de destinația turistică România", a spus Dragoș Atanasiu în emisiunea moderată de Claudia Țapardel la DCNews TV. 

1. -imagine fara descriere- (dragos-anastasiu-romania.jpg)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel