Românii din Spania, invitați să decidă localitățile în care vor fi organizate consulate itinerante

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Românii din Spania, invitați să decidă localitățile în care vor fi organizate consulate itinerante
Românii din Spania, invitați să decidă localitățile în care vor fi organizate consulate itinerante

Consulatul General al României la Madrid urmărește permanent îmbunătățirea calității serviciilor consulare și sprijinirea cetățenilor români care locuiesc în localități aflate la distante considerabile față de sediul oficiului consular.

Una din liniile de acțiune în acest sens o reprezintă organizarea consulatelor itinerante. Pentru anul în curs Ambasada României în Spania a lansat consultarea publică cu privire la localitățile în care românii ar dori să fie organizate consulate itinerante în zona de competență a Consulatului General al României la Madrid.

"În acest fel, decidem împreună cu dumneavoastră, unde vă putem fi cel mai mult de ajutor. În perioada 8-22 ianuarie 2024, așteptăm sugestiile dumneavoastră prin completarea rapidă a formularului electronic accesibil aici: https://forms.gle/5jrMKtw4rW83hn9Y6. Alternativ, contribuțiile dumneavoastră pot fi trimise și la adresa de email [email protected]", a transmis Ambasada României în Spania.

Propunerile primite vor fi analizate până la 26 ianuarie 2024, iar ulterior se vor anunța datele și locațiile unde vor fi organizate consulate itinerante pe parcursul anului 2024.

Organizarea consulatelor itinerante depinde de aprobarea autorităților locale. În 2023, în zona de competență a CG Madrid, au fost organizate 4 consulate itinerante în cadrul cărora au fost efectuate peste 2.000 de servicii consulare, o dovadă în plus a implicării oficiului consular în soluționarea problemelor comunității românești. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel