Românii din Germania, protest împotriva abuzurilor comise în cazul Piei, fetița răpită de lângă mama sa

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Românii din Germania organizează, vineri, 23 aprilie, un nou protest prin care cer să se facă dreptate în cazul Piei, fetița românăe luată cu forța de autorități de lângă mama sa. Erich Mocanu a vorbit cu Mihaela Seiler, mama Piei.

Cazul fetiței românce luată cu forța de autoritățile germane de lângă mama sa continuă să ridice semne de întrebare, iar oamenii cer să se facă dreptate în acest caz, mai ales că a trecut deja mult timp de la declanșarea acestei situații crunte pentru Pia și mama sa, Mihaela.

După protestul de luna trecută, românii din Germania pregătesc o nouă acțiune, vineri, 23 aprilie, de la ora 16.00, la Freiburg, anunță Erich Mocanu, fondatorul Asociației AEBS, care luptă pentru drepturile românilor din Germania și Austria.

Erich Mocnu a discutat cu Mihaela Seiler în cadrul unei intervenții live organizate pe pagina de Facebook și canalul său de YouTube.

Vezi mai multe: Caz REVOLTĂTOR în Germania: Fetiță româncă, răpită de autorități de lângă mama sa

„Au trecut 41 de zile de când nu am niciun fel de informație despre fetița mea, Pia. De 15 aprilie am discutat cu secretara avocatului și cu doamna care s-a ocupat de această situație neplăcută și mi-a zis că ea nu se mai ocupă în niciun fel de cea mică, ci avocatul, de care nu am reușit să dau. 

Nimeni nu îmi spune absolut nimic, de ce nu mi se permite un contact telefonic cu cea mică. Nu am primit niciun fel de răspuns, în Germania anului 2021. Nimeni nu are nicio justificare, nicio motivație cu privire la această situație, procesele se mut de la o instituie la alta. Jungendamnt au motivat că ceea ce au făcut în 10 martie, anunțând chiar senatul, că  ei nu au știut de acea decizie atunci. 

Acești oameni decid soarta altor oameni și este de neimaginat“, i-a mărturisit Mihaela Seiler lui Erich Mocanu.

Citește și: Germania. Românii au PROTESTAT împotriva abuzurilor comise în cazul fetiței care a fost răpită de lângă mama sa

Amintim că fetița a fost luată cu forța chiar de la școală de angajații Jugendamt din Freiburg și a fost dusă în plasament pe 10 martie. O sentință semnată de 3 judecători stabilește ca fetița să rămână lângă mama sa, decizie încălcată însă de o angajată a Oficiului de asistență socială pentru copii și tineret. 

Potrivit Mihaelei Seiler, niciunul dintre criteriile pentru riscul bunăstării unui copil „NU este prezent si nici nu a fost confirmat vreodată în cazul Piei, ea fiind un copil fericit si repet, toate aceste abuzuri încălcând deciziile oficialilor germani. Asadar, in ceea ce o privește pe aceasta angajata a biroului de asistenta sociala pentru tineret Freiburg, vorbim despre abuz in serviciu, abuz de putere si multi bani. Toate aceste nelegiuiri s-au făcut cu acceptul si sub influenta tatălui fetitei noastre, personaj influent cu multe contacte si conexiuni“, spunea românca într-o petiție prin care speră să își recupereze fetița.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel