Românii din diaspora vin în țară se protesteze: „România este casa noastră. Trebuie să o luăm înapoi cu orice sacrificiu!”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Românii din diaspora vin în țară se protesteze: „România este casa noastră. Trebuie să o luăm înapoi cu orice sacrificiu!”
Românii din diaspora vin în țară se protesteze: „România este casa noastră. Trebuie să o luăm înapoi cu orice sacrificiu!”

Un protest de amploare este anunțat pe rețelele de socializare. Manifestația va avea loc duminică, 2 octombrie, în Piața Universității din București, iar românii din diaspora și-au anunțat prezența.

Românii plecați la muncă în străinătate au anunțat că vin acasă să protesteze în Piața Universității din București duminică, 2 octombrie. Pe rețelele de socializare circulă filmulețe în care diaspora susține că vine acasă pentru această manifestație.

„Numele meu este Cristian Lungu și locuiesc în Austria, din păcate. Spun din păcate pentru că nu este un lucru tocmai lăudabil să spui că locuiești în altă țară în afară de țara ta. Dar, din păcate, din cauza sistemului nenorocit în ăștia 32 de ani milioane de români au fost nevoiți să plece în diferite colțuri ale lumii. Mulți poate trăiesc decent, dar întotdeauna sunt cu inima amară din cauza faptului că nu pot să ajungă la anumite evenimente care se petrec în familie în țară sau nu mai spunem de sărbători. Pe data de 2 octombrie venim la București foarte mulți de aici din Austria care s-au săturat să stea cu gândul în permanență la părinții lor, la facturile care au venit acum în ultima perioadă. Mulți suntem sunați din țară pentru că nu se mai poate face față. Îndemn pe ultima sută de metri: haideți la protest pe 2 octombrie! Nu trebuie să fie protestul niciunui partid, trebuie să fie protestul renașterii naționale! Trebuie să ne luăm țara înapoi cu orice sacrificiu!”

 

„România este casa noastră”

 

Și românii din Italia au anunțat că vor fi prezenți în Piața Universității pe data de 2 octombrie. 

„Sunt Dorina Mustățea și de la Torino vă invit să vă alăturați nouă, duminică, 2 octombrie, în Piața Universității pentru a protesta împotriva prețurilor exagerate, împotriva facturilor pe care nu ni le vom mai putea permite să le plătim de acum încolo. România este casa noastră, România este casa copiilor copiilor noștri! După 32 de ani, de când România a avut la conducere doar trădători, am ajuns în situația în care să ne privim copiii și părinții cum mor de foame. Nu mai tolerați așa ceva!”.

„Sunt Maria Panaite, locuiesc în Milano, iar pe 2 octombrie voi fi în Piața Universității pentru a protesta”.

 

„Am decis să iau atitudine”

 

„Sunt Ștefan și locuiesc de 12 ani în Germania. Am decis să iau atitudine împotriva politicienilor care ne-au furat viitorul și ne-au alunga în pribegie în alte țări și continuă să ne batjocorească părinții și familiile rămase în țară prin corupția care îi sugrumă. Pe 2 octombrie o să fiu prezent în Piața Universității alături de toți românii cărora le pasă. Vă așteptăm în număr cât mai mare!”

„Mă numesc Valentin Ivan și sunt unul dintre antreprenorii români ce locuiesc în Marea Britanie. Pe 2 octombrie voi veni și eu în Piața Universității să protestez împotriva celor ce nu mi-au permis să fac același lucru acasă. Vino și tu!”

Acestea sunt doar câteva dintre mesajele românilor din străinătate care și-au anunțat prezența la protest.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel