Românii din Diaspora, Super Eroi de Crăciun: Peste 2.400 de cadouri, strânse în campania „Moș Crăciun secret e voluntar în Europa”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: Facebook @Voluntari în Europa
Sursa foto: Facebook @Voluntari în Europa

Peste 2.400 de cadouri au fost strânse în cadrul campaniei „Moș Crăciun secret e voluntar în Europa”, în care români din dispora și din țară și-au propus să le facă bucurii de sărbători copiilor și oamenilor săraci sau bătrânilor fără familii.

Asociația Voluntari în Europa anunță că mii de români din diaspora joacă zilnic „leapșa pe fapte bune” și, în ultima vreme, s-au transformat în Super Eroi de Crăciun și dau din mână în mână cutii magice cu cadouri pentru nevoiașii necunoscuți din România.

Conform unui comunicat al asociației, între românii din diaspora și cei din țară s-au format trei lanțuri de fapte bune. Cadourile sunt pregătite, transportate, distribuite și primite cu bucurie de destinatari.

„Puțini suntem cei care ne cunoaștem între noi, dar logistic suntem bine organizați. Sunt Super Eroi de Crăciun toți necunoscuții implicați în campanie, de la cel care cumpără cadourile la cel care beneficiază de ele. Pe cei care primesc cadouri îi considerăm Super Eroi pentru că nu renunță la luptă, în ciuda vieții grele pe care o au. Atenție! Oferim cadouri, nu ajutoare. Suntem Moș Crăciun Secret. Misiunea noastră, a voluntarilor este simplă. Cumpărăm, pregătim, transportăm și distribuim din ușă în ușă cadouri. Ei, copiii săraci, bătrânii fără familie, oamenii în nevoie sunt Super Eroi tot anul. Duc greul vieții. De sărbători au nevoie de noi, iar noi le dezlănțuim bucuria. Împreună suntem mai buni și împreună facem minuni”, a declarat Adriana Mureșan, șofer de TIR și membru fondator al Asociației Voluntari în Europa.

 

Românii din diaspora au cumpărat cadouri

 

Românii din diaspora au cumpărat cadouri, alocând din bugetul familiei surprize care intră în câte o cutie de pantofi, pentru fiecare beneficiar din România. În Spania, Asociația RO Iberica 2020 a făcut peste 150 de cadouri și s-a ocupat de colectarea în diverse puncte fixe. În alte țări, oamenii și-au marcat prezența pe traseu ca să predea coletele magice transportatorilor.

„Suntem transportatori de colete poștale. Sloganul afacerii noastre este <Livrăm bucurie. Acasă!> În condițiile izolării impuse de pandemie noi am avut mai mult de lucru anul acesta, pentru că noi livram colete la domiciliu, oriunde in Romania. Mereu avem acțiuni caritabile însă acum, prin implicarea alături de am simțit că suntem mai eficienți. Am văzut poze cu unii dintre copiii către care ducem cadourile sărbătorilor de iarnă. Bucuria din ochii lor m-a impresionat. Suntem o simplă rotiță dintr-un angrenaj: unii cumpără cadouri; alții le depozitează și le ordonează; noi le transportăm cu drag”, a spus Adriana Matei, managerul unei companiei de curierat care aduce cutiile magice din Spania.

 

Moș Crăciun Secret folosește TIR-uri, microbuze și autobuze

 

Potrivit organizatorilor, Moș Crăciun Secret folosește TIR-uri, microbuze și autobuze, nu reni și transportă cadourile până în cele mai ascunse cotloane ale României.

Peste 2400 de colete au fost deja preluate din diaspora, dar ținta propusă este de 3000.

Printre beneficiari se numără și Asociația „Șansa ta”, din Chiajna, Ilfov, care se ocupă de persoane defavorizate. „Copii aflați în risc de abandon familial sau școlar, persoane marginalizate, tineri instituționalizați și post-instituționalizați sau persoane fără adăpost. Cadouri vor primi și copiii din centrele de autism din Dâmbovița, Teleorman și Timiș, dar și beneficiarii caselor de bătrâni din Tulcea, Brăila, Sălaj, Cluj, Vaslui și Harghita”, au mai transmis reprezentanții asociației.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel