Românii din diaspora se întorc în țările care i-au „adoptat”: Aglomerație pe aeroporturi și în vămi. Cursele spre Anglia, Germania şi Italia au fost pline

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Românii din diaspora se întorc în țările care i-au „adoptat”: Aglomerație pe aeroporturi și în vămi. Cursele spre Anglia, Germania şi Italia au fost pline
Românii din diaspora se întorc în țările care i-au „adoptat”: Aglomerație pe aeroporturi și în vămi. Cursele spre Anglia, Germania şi Italia au fost pline

Mii de români care locuiesc în străinătate se întorc după sărbători în țările în care lucrează. În vămi, traficul a fost aglomerat, iar poliția a suplimentat personalul.

A fost înghesuială și pe aeroporturi, unde cursele spre Anglia, Germania şi Italia, au fost pline. Pentru a evita eventualele neplăceri, încercați să ajungeți cu trei ore înainte de zbor.

Cu bagaje, ghiozdane, jucării și amintiri în gând, românii au făcut ce ştiu mai bine, au stat la coadă.

„Venim de acasă din Bârlad și Iași. Noi suntem plecați de 23 de ani, avem ceva practică cu despărțirea, cu împachetatul, cu despachetatul – e parte din viața noastră”, spune o familie, la Știrile PRO TV. Parte din viața lor de acasă sunt și bunătățile pe care bunicii le pregătesc atunci când își văd nepoții de sărbători.

„Am mâncat...mie îmi place pasca și cozonacul, și am mâncat și ...cum se zice? Drob? Daaa, și ne-a făcut și bunica mea niște gogoși, am mâncat multă carne, mulți mici, de toate”, spun doi adolescenți.

 

Peste 30.000 de pasageri au tranzitat Aeroportul din Otopeni

 

În ultimele zile, peste 30.000 de pasageri au tranzitat Aeroportul din Otopeni.

Oficialii aeroportului vă recomandă să ajungeți cu trei ore înainte de cursă, astfel încât să aveți timp să parcurgeți toate procedurile de securitate. Încercați să faceți check-in-ul de acasă, online, astfel încât să evitați cozile de la ghișee, unde nu sunt mereu suficienți oameni, iar timpii de așteptare sunt foarte mari. Și tot pentru a scăpa de o astfel de coadă, renunțați la bagajul de cală și alegeți, în schimb, unul simplu de mână.

Aglomerat a fost și Aeroportul din Timișoara.

„Sunt în tranzit, în general, între 3.000-3.500 e de pasageri pe zi”, spune Cătălin Petrescu, purtător de cuvânt Aeroportul Internațional Traian Vuia din Timișoara.

 

Din Cluj-Napoca, cele mai pline au fost cursele spre Germania, Marea Britanie şi Belgia

 

„Frumos. Acasă am stat mai mult. Cu familia”, spune un călător.

La punctele de trecere a frontierei de la Nădlac 2 s-a aşteptat în jur de o oră.

„Merg în Franța, unde sunt medic. Bunătăți? E plină mașina de tot ce trebuie pentru toți familie, copilul meu cel mare este acolo”, spune o româncă.

„Am fost și am vizitat-o pe mama care a împlinit 85 de ani. A fost foarte plăcut”, spune un alt călător.

În perioada 14-17 aprilie, prin vămi au trecut peste 770.000 de oameni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel