ROMÂNII din DIASPORA se adună ASTĂZI la Bruxelles

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Cateva grupuri civice ale românilor din Diaspora au stabilit să se reunească astăzi la Bruxelles, unde vor fi organizate mai multe manifestatii și dezbateri.

Sub sloganul „Unim comunitățile”, românii care trăiesc și muncesc în străinătate sunt invitați să participe la activitățile care „încep la ora 10.00 pentru cei veniți devreme”, manifestația principală urmând să fie organizată la ora locală 14.00”, se arată pe pagina de Facebook a grupului Acord Diaspora.

„Aduceți bannere în limba engleză, franceză, italiana (...) Fără bannere de partid și mesaje vulgare. Mulțumim de întelegere. Drum bun!”, arată sursa citată.

 

„O atenție deosebită va fi dată fenomenului anticorupție din România”

 

Evenimentul de la Bruxelles este organizat de grupurile civice Acord Diaspora și Mișcarea Civică Diaspora Belgia, care își propun, printre altele, să atragă atenția opiniei publice internaționale cu privire la „situația democrației, justiției și presei din România”, se arată într-un comunicat remis Ziare.com.

„O atenție deosebită va fi dată fenomenului anticorupție din România, fenomen grav afectat de ultimele modificări legislative decise de coaliția aflată la guvernare.

Totodată, comunitatea prezența urmează să solicite suplimentarea de observatori internaționali la alegerile din 2019 și 2020 și o prezența substanțială a presei străine la tururile de scrutin din anii menționați”, se arată în comunicatul citat.

 

Principalele repere orare

 

Ora 14:00 - Place de l'Arbetine - grupurile civice își vor prezenta punctele de vedere referitoare la temele de interes.

În jurul orei 15:30 - dezbateri pe teme de democrație cu persoane implicate în campania electorală din luna mai 2019.

Ora 16:30 - concluziile și încheierea manifestației.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel