Românii din Diaspora, revoltați pe Aeroportul Otopeni. Terminalul sosiri e neîncăpător: „Logic că nu ne convine”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Aeroportul Henri Coandă s-a transformat de câteva zile într-un furnicar. Sunt ore în fiecare zi cand terminalul sosiri devine neincăpător. Pentru că se aşteaptă ca valul de români veniţi în ţară să crească şi mai mult, autorităţile au decis dublarea numărului de angajaţi de la punctele de control. Ei au de verificat, pe lângă documentele de călătorie şi certificatele de vaccinare, rezultatele testelor PCR dar şi declaraţiile de carantinare obligatorie. 

Aeroportul Otopeni e din nou un furnicar. Pe zi ce trece tot mai mulţi români care muncesc în străinătate se întorc acasă să-şi petreacă sărbătorile, dar se lovesc de restricţii. Autorităţile au suplimentat numărul celor care verifică documentele pasagerilor, dar sunt destule momente în zi când terminalul este arhiplin de oameni confuzi şi nemulţumiţi.

„Logic că nu ne convine. Ce o să facem, eu unul nu o să fac vaccinul şi nici nu o să respect carantina pe care mi-au dat o ei”, spune un român, la Observator.

Practic, mulţi nu se interesează de condiţiile de călătorie atunci când pleacă la drum şi pierd mult timp pentru a-şi pune actele în regulă. Supăraţi sunt şi cei care vin din afara Uniunii Europene. Chiar dacă sunt vaccinaţi tot nu vor putea ieşi din case în perioada următoare.

 

Cei care vor să petreacă sărbătorile în România sunt revoltați

 

„Eu cum sunt din Republica Moldova şi dacă vin în România, chiar dacă am vaccinul, ne trebuie şi un test PCR şi nu înţeleg care este logica. E o discriminare. Foarte multe persoane vin acum de sărbători acasă şi, vă daţi seama, se trezesc la vamă că trebuie aia, trebuie aia şi majoritatea s-au vaccinat, au distrus toată ideea de vaccinare. Dacă până acum îi mai convingeau pe oameni, vaccinaţi-vă că o să puteţi călători, acum, nimic”, spune un bărbat, conform sursei citate.

„Vin foarte mulţi şi din ţări din afara UE, mă refer la cei din Marea Britanie care au restricţii suplimentare. Dacă din UE poţi să vii cu certificat verde de vaccinare sau de trecere prin boală, cei care vin din afară trebuie să prezinte şi un PCR, de cele mai multe ori acest lucru nu se întâmplă, vor trebui să intre în carantină. Apar discuţii, apar negocieri, apar persoane care nu şi-au completat certificatul, n-au ştiut că trebuie să-l completeze, e vorba de declaraţia obligatorie la intrarea în ţară”, a precizat Valentin Iordache, purtător de cuvânt Aeroportul Henri Coandă.

 

Reguli care se schimbă frecvent din cauza pandemiei de coronavirus

 

Traficul de persoane in Aeroportul Otopeni a crescut cu 20 la sută faţă de săptămâna trecută şi cel mai probabil zilele următoare vor fi şi mai mulţi.

„Intrăm în carantină pentru 10 zile ni s-a spus. O părere foarte proastă, am plecat pe 12 şi nu ne-a anunţat nimeni şi când ne-am întors pe 14 intervin toate prostiile astea”, spune o româncă.

„El a venit din Marea Britanie şi, deşi este vaccinat, din păcate trebuie să intre în carantină. Este deranjant, mai ales că am făcut parte din categoria pro vaccinare şi ne-am vaccinat ca să fie totul bine şi acum să aflăm că tot nu beneficiem de anumite lucruri”, mai spune altă româncă.

În câteva situaţii punctuale a fost nevoie de intervenţia jandarmilor pentru că anumiţi pasageri care au venit în România şi-au pierdut cumpătul atunci când au aflat că trebuie să intre în carantină.

Obligativitatea carantinării l-a îndemnat la un gest extrem pe un şofer român de microbuz. A încercat să intre în România pe contrasens, la Vama Nădlac, pentru ca el şi ceilalţi opt români din Bacău să scape de cele 14 zile de stat în casă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel