Românii din diaspora au parte de un Crăciun plin de restricţii

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

În anul pandemiei, Crăciunul nu are nici el cum să fie aşa cum îl ştiam. În numeroase state europene, restricţiile ţin la distanţă familiile şi prietenii. Oamenii au voie să iasă din case doar pentru urgenţe pe toată perioada sărbătorilor. În faţa acestei situaţii, fiecare dintre noi încearcă să găsească zilele acestea un crâmpei de normalitate într-un an care a întors lumea cu susul în jos.

Italienii au profitat ieri de ultima zi de libertate înaintea restricţiilor de Sărbători. Ţara a devenit de azi zonă roşie. Locuitorii din Peninsulă, printre care se numără şi peste un milion de români, nu au voie să iasă din casă decât dacă au o urgenţă, nici vorbă să se strângă la masă alături de rude şi prieteni. Aşa că au încercat să facă mici gesturi prin care să le aducă bucurie altora. O biserică din Roma şi-a deschis în acest an uşile pentru persoanele fără adăpost.

Şi românii care trăiesc în Marea Britanie au parte tot de un Crăciun cu restricţii. Săptămâna aceasta, ţara a fost izolată de lume din cauza unei noi mutaţii a coronavirusului, care îl face mult mai contagios.

Aşa că alte mii de oameni vor petrece ziua de Crăciun blocaţi la graniţa dintre Regatul Unit şi Franţa, în maşini sau cabina de tir. Aşteaptă să se poată testa pentru coronavirus, pentru a putea trece Canalul Mânecii.

 

Americanii nu au mai ţinut cont de distanţare şi au aglomerat aeroporturile

 

„Ar trebui să ajung la înmormântarea tatălui prietenei mele. A murit noaptea trecută şi noi suntem blocaţi aici”, a spus Cristian Holban, muncitor român, la Observator.

De cealaltă parte a Atlanticului, pentru a ajunge la cei dragi, americanii nu au mai ţinut cont de distanţare şi au aglomerat aeroporturile.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel