Românii diaspora se pot întoarce, de sărbători, în România? Nelu Tătaru răspunde

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a făcut joi, 29 octombrie, o vizită de lucru în județul Constanța, prilej cu care, la final, a răspuns întrebărilor presei.

Potrivit Ministrului Sănătății, urmează încă o perioadă dificilă de posibilă creștere a numărului de cazuri noi.  „Avem trei-patru săptămâni grele pentru a intra pe un platou. Haideți să participăm cu toții la scăderea numărului de cazuri”, a declarat ministrul la Constanța.

Întrebat ce alte măsuri pregătește Guvernul pentru a stopa răspândirea pandemiei de coronavirus, ministrul a spus că „Se vor mai lua restrictii la nivel local, nu se impune carantinare la nivel național.

„Domnule ministru, vor putea veni în țară, de sărbători, românii din străinătate și în ce condiții?”, a întrebat o jurnalistă.

 

„După cum știți, sunt acele țări care au rată de infectare mai mare decât a noastră. Condițiile sunt aceleași. În măsura în care vin pentru 3 zile, vin cu un test nu mai vechi de 48 ore, negativ. Când vin pentru o perioadă mai lungă, intră în carantină pentru 14 zile, cu posibilitatea ca a opta zi să facă acel test. Dacă este negativ, în a zecea zi să iasă din carantină”, a precizat ministrul Sănătății.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel