Românii care vin în Italia NU vor mai face CARANTINĂ, dar vor trebui să prezinte un test COVID negativ

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Românii care vin în Italia nu vor mai fi obligați să intre în carantină / izolare, dacă prezintă un test COVID negativ efectuat cu maxim 48 de ore în urmă.

Ambasada României în Italia anunță că țara noastră a fost inclusă de guvernul condus de Giuseppe Conte pe Lista C. Drept urmare, dacă prezintă un test COVID negativ, românii nu vor mai intra obligatoriu în carantină.

"Conform noului decret adoptat de Guvernul italian, în perioada 4 decembrie 2020 - 15 ianuarie 2021 se aplică noi măsuri la sosirea în Italia a persoanelor care s-au aflat sau au tranzitat România, în cele 14 zile anterioare sosirii pe teritoriul italian:

România a fost inclusă în Lista C. Astfel, toate persoanele care sosesc din România în Italia trebuie să prezinte un test molecular sau antigenic de Covid-19 realizat în ultimele 48 de ore anterioare sosirii pe teritoriul italian, cu rezultat negativ.

În perioada 21 decembrie 2020 - 6 ianuarie 2021, se aplică măsura auto-izolării pentru toate persoanele care sosesc în Italia din state aflate în Lista C. Sunt prevăzute excepții pentru călătorii motivate de muncă, urgență absolută, sănătate, studii sau întoarecere la propria reședință, domiciliu sau locuință", scrie pe Facebook Ambasada României în Italia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel