Românii care merg pe litoral ar putea fi testați de Covid-19 la intrarea în stațiuni

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Turiștii care merg pe litoral ar putea fi testați de Covid-19 la intrarea în stațiuni - este o variantă pe care autoritățile constănțene o vor prezenta ministerelor, până la deschiderea sezonului estival.

Prefectul județului Constanța, George Niculescu, a declarat, marți, după o întâlnire cu patronatele din turism, că a aflat de problemele cu care se confruntă agenții economici, din cauza epidemiei. Discuțiile s-au axat pe felul în care se pot relua activitățile turistice din județ după relaxarea restricțiilor.

„Este evident pentru toată lumea că nu vom rămâne neafectați de această pandemie. Încercarea noastră este de a găsi soluții pentru a sprijini agenții economici", a spus prefectul, adăugând că primii turiști pe litoral vor veni atunci când ordonanțele militare vor prevede acest lucru.

 

Niculescu: „Sunt mai multe variante în discuție”

 

„În urma întâlnirii de astăzi s-au concluzionat câteva propuneri pe care eu le voi înainta ministerelor de resort, inclusiv Ministerului Sănătății. Vorbim de o posibilă testare a turiștilor când intră într-o stațiune turistică. O să vedem în ce formă se poate face lucrul acesta", a spus Niculescu.

Întrebat dacă, practic, la intrarea în stațiuni va exista un medic care îi va testa pe turiști, prefectul a răspuns: „Da, cu teste rapide. Sunt mai multe variante în discuție. Pe lângă aceste măsuri trebuie să vorbim și de măsuri de relaxare fiscală pentru agenții din turism".

 

„Sper ca deciziile să fie clare cât mai curând”

 

Întrebat, de asemenea, ce se va întâmpla în hoteluri și restaurante, Niculescu a afirmat că se presupune că dacă un turist a intrat într-o stațiune, a fost testat și nu este purtător de Covid, practic riscul de contaminare este foarte restrâns.

„Sper ca deciziile să fie clare cât mai curând, în așa fel încât operatorii să își poată lua toate măsurile, să nu fie luați pe nepregătite", a adăugat prefectul.

În ce privește costul testelor, Niculescu a spus că va fi vorba despre un efort comun și că a văzut deschidere din partea reprezentanților agenților economici: „sunt costuri pe care ei și le asumă”, scrie Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel