Românii blocați în Zanzibar în pandemie au ajuns să aibă afaceri de succes: Corina face cozonaci și prăjituri după rețetele românești

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Românii blocați în Zanzibar în pandemie au ajuns să aibă afaceri de succes: Corina face cozonaci și prăjituri după rețetele românești
Românii blocați în Zanzibar în pandemie au ajuns să aibă afaceri de succes: Corina face cozonaci și prăjituri după rețetele românești

Cunoscut pentru hotelurile de lux și insulele cu peisaje unice în lume, Arhipelagul Zanzibar a devenit în ultimii ani un loc primitor și pentru cei care vor să se stabilească definitiv acolo.

Unii români au descoperit acest loc în perioada pandemiei și au mizat pe afaceri de familie făcute aici.

Situat lângă coasta de est a Africii, Zanzibarul a fost în pandemie una dintre puținele destinații care și-au păstrat granițele deschise pentru turiști.

După ce a rămas blocată aproape opt luni în Zanzibar, Corina Micu s-a îndrăgostit de acest loc, așa că împreună cu iubitul ei a decis să se stabilească aici definitiv. Şi pentru că este un patiser cu experienţă, a început o afacere cu rețete românești. Face cozonaci și prăjituri în Zanzibar.

„Chiar nu mă gândeam să mă mut aici. A fost așa o hotărâre pe momentul corona time. Puteam să deschid oriunde, dar faptul că am rămas aici blocată pe perioada aia, opt luni de zile, m-am gândit ce se poate face”, spune Corina Micu, antreprenor, la Știrile PRO TV.

 

„Dacă vrei să îți deschizi o afacere ai două variante”

 

Și Paula Bătrâneanu este tot o româncă blocată câteva luni în Zanzibar în perioada pandemiei. A început timid să își dorească să rămână acolo, așa că din economiile ei a închiriat o vilă, în care să locuiască și ea. Iar camerele rămase libere le subînchiriază acum turiștilor veniți din toată lumea.

Prețurile variază de la 60 la 240 de euro pe zi, în funcție de mărimea camerei și de priveliște.

„Dacă vrei să îți deschizi o afacere ai două variante: să își deschizi afacerea pe cont prorpiu sau să își deschizi afacerea cu un partener local. Partenerul local implică niște taxe mai mici. Și la impozite și la deschiderea firmei”, spune Paula Daiana Bătrâneanu, antreprenor, conform sursei citate.

În arhipelag există și români care au venit strict pentru afaceri aici, în special pentru cele din domeniul imobiliar. Radu Dicu a început în pandemie construcția unui cartier cu zece vile, chiar în buza oceanului.

Recent, guvernul local din Zanzibar a anunțat că va încerca să sprijine din ce în ce mai mult în viitor toți investitorii străini care vor să dezvolte proiecte mari în domeniul hotelier, sau imobiliar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel