EXCLUSIV  România, locul 1 în UE azi, la numărul de MORȚI cauzate de coronavirus: Cifrele NEGRE care ne dau fiori

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Cu peste o mie de cazuri noi într-o singură zi, România a urcat astăzi vertiginos în toate topurile negre ale țărilor din Europa și din întreaga lumea, atât la numărul total de cazuri, cât și la cel al deceselor. 

„Am ajuns ciuma Europei nerespectând nişte reguli”, a afirmat inclusiv ministrul sănătăţii, miercuri.

România este ASTĂZI, pentru a doua zi CONSECUTIV, pe locul 1 în rândul țărilor din Uniunea Europeană (dacă exceptăm Marea Britanie) la numărul de decese raportat astăzi: 27. Suntem depășiți în clasamentul continental de Rusia (165) și Anglia (79). Însă țările fruntașe de la debutul pandemiei, precum  Italia, Spania sau Franţa au ajuns pe locurile 7, 18, respectiv 38 acum. Alaltăieri ne situam pe locul 14 în topul negru al cifrei deceselor zilnice, conform cifrelor de pe worldometers. 

În ceea ce privește numărul de cazuri noi raportat astăzi, România este pe locul 2 la nivelul UE, după Spania, care raportează 1357 de noi cazuri în ultimele 24 de ore. De altfel, în ultimele zile doar Spania, o țară cu o populație de aproape 47 de milioane de locuitori, ne-a surclasat. În schimb, ne menținem pe locul 32 în Europa în ceea ce privește numărul de cazuri la un mia de locuitori - 2,08 fiind raportul de astăzi.

2. -imagine fara descriere- (cifra_top_decese_azi.PNG)

 

România urcă în topul MONDIAL

 

În ceea ce privește topul MONDIAL, cele 1030 de cazuri raportate duc astăzi România pe locul 20 în lume în ceea ce privește numărul de cazuri noi din ultimele 24 de  ore. Însă suntem într-o pantă ascendentă, după ce ieri România se situa pe locul 26 în același tp, iar alaltăieri pe locul 31. SUA, India și Brazilia conduc detașat acest top sumbru.

Tot la nivel MONDIAL, în ceea ce privește  numărul de noi decese raportat pentru ultimele 24 de ore, România se situează pe locul 17 astăzi, după ce ieri eram pe 21, iar acum 2 zile pe 26.

Avem și topuri unde România nu se regăsește pe primele poziții. Cum ar fi topul numărului de teste efectuate, raportat la un milion de locuitori. În Europa, România se situează pe locul 32 astăzi cu 50.297 la milionul de locuitori, și pe locul 64 în lume.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel