„România îndeplinește toate condițiile pentru a fi stat membru Schengen”. Anunțul lui Bode după Consiliul JAI de la Luxemburg

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Ministrul de Interne Lucian Bode a făcut un anunț după Consiliul Justiţiei şi Afacerilor Interne organizat la Luxemburg: „România îndeplinește toate condițiile pentru a fi stat membru Schengen cu drepturi depline”

„Am participat astăzi la Luxemburg la secțiunea afaceri interne a Consiliului Justiție și Afaceri Interne, organizat de Președinția cehă a Consiliului UE. A fost o reuniune foarte importantă pentru România, deoarece agenda a inclus subiecte precum extinderea spațiului Schengen, gestionarea integrată a frontierelor europene, implementarea interoperabilității, agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei, azilul și migrația. În marja lucrărilor Consiliului am avut două întrevederi bilaterale cu Eric VAN DER BURG, ministrul pentru migrație din Olanda, respectiv cu Nancy FAESER, ministrul federal de interne din Germania.

Cu ocazia acestor întrevederi, le-am prezentat omologilor mei modul în care s-a desfășurat exercițiul voluntar de evaluare Schengen în România și le-am transmis disponibilitatea de a continua dialogul și cooperarea în privința implementării acquis-ul Schengen de către România.

Îmi doresc să avem o decizie favorabilă privind aderarea României la spațiul Schengen până la finalul acestui an și sunt încrezător că raportul elaborat în urma exercițiului voluntar de evaluare Schengen care s-a derulat recent va fi unul pozitiv”.

Premierul Olandei, Mark Rutte, despre aderarea României la Schengen: „Nu suntem, în principiu, împotrivă”/ Iohannis: „Eu sunt optimist”

 

„România îndeplinește toate condițiile pentru a fi stat membru Schengen”

 

„România îndeplinește toate condițiile pentru a fi stat membru Schengen cu drepturi depline, iar situația actuală în care ne aflăm este nedreaptă și trebuie să înceteze cât mai curând. În cadrul prânzului de lucru am avut un schimb de opinii pe tema migrației în regiunea Balcanilor de Vest, ocazie cu care le-am prezentat omologii mei evoluțiile recente și demersurile României pentru gestionarea fenomenului pe ruta Balcanilor de Vest, evidențiind importanța eforturilor diplomatice de abordare a partenerilor terți ca primă reacție în gestionarea migrației ilegale.

Nu în ultimul rând, în ceea ce privește agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei, am prezentat efortul considerabil al autorităților române pentru gestionarea corespunzătoare a situației atât la frontiera externă, cât și în interiorul țării. De asemenea, am evidențiat importanța consolidării schimbului de informații între toți actorii implicați în scopul anticipării, prevenirii și combaterii oricăror riscuri la adresa securității UE”, a scris Lucian Bode pe pagina de Facebook.

Rareș Bogdan, discuții în PE despre aderarea României la Schengen: „Vom avea o majoritate care va depăşi 80%“

 

Vezi și 

 

Rareș Bogdan: „Dacă Olanda rămâne singură, nu se va opune intrării României în Schengen. Țara noastră nu poate fi condiționată”

 

Europarlamentarul Rareş Bogdan afirmă că, „dacă Olanda este singură, nu se va opune intrării României în Schengen. Țara noastră nu poate fi condiționată”.

„Olanda nu s-a exprimat încă clar cum a făcut-o de-a lungul celor 11 ani. De-a lungul celor 11 ani Olanda și-a luat ba Finlanda lângă, ba Danemarca. Dacă Olanda rămâne singură, ea nu se va opune intrării României în Schengen, nu are cum. Întotdeauna trebuia să aibă unul sau doi parteneri”, a declarat Rareș Bogdan.

Citește continuarea AICI...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel