Rareș Bogdan: „Dacă Olanda rămâne singură, nu se va opune intrării României în Schengen. Țara noastră nu poate fi condiționată”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Europarlamentarul Rareş Bogdan afirmă că, „dacă Olanda este singură, nu se va opune intrării României în Schengen. Țara noastră nu poate fi condiționată”.

„Olanda nu s-a exprimat încă clar cum a făcut-o de-a lungul celor 11 ani. De-a lungul celor 11 ani Olanda și-a luat ba Finlanda lângă, ba Danemarca. Dacă Olanda rămâne singură, ea nu se va opune intrării României în Schengen, nu are cum. Întotdeauna trebuia să aibă unul sau doi parteneri”, a declarat Rareș Bogdan, la Antena 3.

Premierul Olandei, Mark Rutte, despre aderarea României la Schengen: „Nu suntem, în principiu, împotrivă”/ Iohannis: „Eu sunt optimist”

 

Rareș Bogdan: „Astăzi, România nu poate fi condiționată”

 

Este vorba despre o chestiune comercială de milioane afaceri?

„Nu! De data aceasta nu! Este o chestiune politică internă a coaliției celor patru partide care îl susține pe Rutte (n.r. - Mark Rutte, prim-ministru al Țărilor de Jos) și o chestiune care ține mai mult de zona de imigranți unde România, din fericire, stă mult mai bine decât Bulgaria sau alte țări. 

Astăzi, România nu poate fi condiționată din punct de vedere economic! Astăzi, România este un jucător extrem de important mai ales din pricina conflictului din Ucraina. Nici Olanda, niciun alt stat, nimeni nu poate condiționa astăzi România! Premierul Rutte nici măcar nu a deschis subiecte legate de comerț sau economie, ci doar a pus problema MCV, problema imigranților care e o obsesie a Olandei, și crima organizată, dar referirea nu a fost la România”, a mai adăugat Rareș Bogdan.

Rareș Bogdan, discuții în PE despre aderarea României la Schengen: „Vom avea o majoritate care va depăşi 80%“

 

Vezi și 

 

Rareş Bogdan, despre intrarea României în Schengen: „Doamne fereşte! O întârziere sau un refuz pot crea curente periculoase anti-UE”

 

Europarlamentarul Rareş Bogdan susține că în România aşteptarea îndelungată privind intrarea în Spaţiul Schengen „a creat foarte multă frustrare, foarte multe neajunsuri, foarte multe supărări”.

„Doamne fereşte, o întârziere sau un refuz în acest moment – chiar dacă îl privim doar 1% ca posibilitate, nu avem încă certitudini, avem speranţe mari – pot crea curente periculoase anti-UE, curente extrem de periculoase de neîncredere cu privire la apartenenţa noastră la Uniunea Europeană”, a declarat Rareş Bogdan.

El a adăugat că, după vizita de miercuri a premierului Regatului Ţărilor de Jos la Cincu, lucrurile pentru România să meargă în direcţia dorită inclusiv în ceea ce priveşte poziţia Olandei faţă de aderarea României la Spaţiul Schengen. Rareş Bogdan a subliniat importanţa colaborării între familiile politice din Parlamentul European cu privire la deciziile care vor fi adoptate cu privire la aderarea la Spaţiul Schengen.

Citește continuarea AICI...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel