România și Bulgaria, principalele surse de "fetițe" pentru vestul Europei

Gabriel Nuță-Stoica |
Data actualizării: | Data publicării:
Români acuzați pentru administrarea bordelurilor în Scoția. „Femeile vin singure din România, fără prea multe bagaje și fără să știe unde vor sta”
Români acuzați pentru administrarea bordelurilor în Scoția. „Femeile vin singure din România, fără prea multe bagaje și fără să știe unde vor sta”

România şi Bulgaria se numără printre principalele ţări sursă din Uniunea Europeană pentru traficul de fiinţe umane din cauza sărăciei, a excluziunii sociale şi a părăsirii timpurii a şcolii. Majoritatea sunt femei traficate pentru exploatare sexuală.

România şi Bulgaria se numără printre principalele ţări sursă din Uniunea Europeană pentru traficul de fiinţe umane din cauza sărăciei, a excluziunii sociale şi a părăsirii timpurii a şcolii, a declarat joi, la Sofia, un oficial bulgar în cadrul unui eveniment organizat cu ocazia Zilei Europene de Luptă împotriva Traficului de Persoane.

Mai mult de 330 de victime ale traficului de fiinţe umane au fost identificate în Bulgaria în prima jumătate a anului 2018, majoritatea fiind femei traficate pentru exploatare sexuală, a declarat Kamelia Dimitrova, secretar al Comisiei Naţionale bulgare pentru Combaterea Traficului de Persoane.

Următoarele cele mai numeroase victime au fost persoanele traficate în vederea exploatării prin muncă şi femei care au călătorit în străinătate pentru a-şi vinde copiii nou-născuţi.

Traficul de persoane a generat aproximativ 29 de miliarde de euro la nivel mondial.

Traficanţii utilizează în mod obişnuit reţelele sociale pentru a-şi atrage şi controla victimele, astfel că acestea pot fi urmărite în permanenţă de exploatatori.

"Guvernul britanic ia foarte în serios această problemă", a declarat adjunctul ambasadorului britanic în Bulgaria, Lynne Charles, în cadrul unei conferinţe de presă la Sofia, reamintind că toată lumea împărtăşeşte responsabilitatea pentru lupta împotriva traficului pentru exploatarea prin muncă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel