Istoria României, în imagini

StiriDiaspora Team / 26 oct 2018, 11:47 Salveaza PDF Comentarii

România expune la Muzeul de Arte al Universității din Guadalajara – Mexic expoziția cu tema „România în Primul Război Mondial" 

Cu această expoziție, deschisă până pe 4 noiembrie, Guvernul României dorește să celebreze 100 de ani de la terminarea Primului Război Mondial și a Marii Uniri. 

Imaginile arată și rolul jucat de monarhie și efectele sociale pe care le-a adus conflictul armat din prima decadă a secolului al XX-lea. Pe lângă efectuarea unei analize a procesului de război, vizitatorii pot observa, prin intermediul unei selecții fotografice, viața cotidiană a poporului român din acele vremuri. Directorul Muzeului de Arte, Maribel Arteaga Garibay, a declarat că pentru Universitate creșterea și consolidarea legăturilor de prietenie și cooperare cu România înseamnă recunoașterea importanței sale în Europa și la nivel internațional.

M.A. Garibay a reamintit că limba a fost un punct de coeziune între Casa de Studiu și cultura românească prin vizita de la Târgul Internațional de Carte din Guadalajara al unor scriitori precum naratorul Norman Manea, care a primit premiul FIL în limbi romanice, în 2016, și poetul Mircea Cărtărescu. 

Expoziția a fost susținută de Institutul Cultural Român, Muzeul Național al României, Consulatul Onorific al României din Guadalajara și Ambasada României. 

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy