Istoria României, în imagini

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:

România expune la Muzeul de Arte al Universității din Guadalajara – Mexic expoziția cu tema „România în Primul Război Mondial" 

Cu această expoziție, deschisă până pe 4 noiembrie, Guvernul României dorește să celebreze 100 de ani de la terminarea Primului Război Mondial și a Marii Uniri. 

Imaginile arată și rolul jucat de monarhie și efectele sociale pe care le-a adus conflictul armat din prima decadă a secolului al XX-lea. Pe lângă efectuarea unei analize a procesului de război, vizitatorii pot observa, prin intermediul unei selecții fotografice, viața cotidiană a poporului român din acele vremuri. Directorul Muzeului de Arte, Maribel Arteaga Garibay, a declarat că pentru Universitate creșterea și consolidarea legăturilor de prietenie și cooperare cu România înseamnă recunoașterea importanței sale în Europa și la nivel internațional.

M.A. Garibay a reamintit că limba a fost un punct de coeziune între Casa de Studiu și cultura românească prin vizita de la Târgul Internațional de Carte din Guadalajara al unor scriitori precum naratorul Norman Manea, care a primit premiul FIL în limbi romanice, în 2016, și poetul Mircea Cărtărescu. 

Expoziția a fost susținută de Institutul Cultural Român, Muzeul Național al României, Consulatul Onorific al României din Guadalajara și Ambasada României. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel