România, descrisă de presa internaţională ca un cimitir al Europei

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
România, descrisă de presa internaţională ca un cimitir al Europei
România, descrisă de presa internaţională ca un cimitir al Europei

Criza Covid din România provoacă îngrijorare în Europa. În medie, în ultima lună, virusul a ucis o persoană la fiecare 5 minute, au aflat străinii. De săptămâni întregi, au fost raportate zilnic între 15 şi 20 de mii de noi infecţii, scrie corriere.it, preluând informaţii ale agenției Reuters.

România iese în evidenţă, în aceste zile, cu situaţia dramatică din spitale. Site-ul publicaţiei italiene Corriere della Sera dedică ţării noastre un articol cu titlul: „Covid România, un deces la fiecare 5 minute, în ultima lună. Noi restricţii de luni”.

Situaţia critică din Balcani preocupă întreaga Europă, România făcând parte dintr-o zonă geografică cu o rată scăzută de vaccinare şi cu un boom al infecţiilor şi al deceselor.

Se aminteşte despre sistemul de sănătate, care este în colaps, iar secţiile de Terapie Intensivă sunt saturate, astfel încât zeci de pacienţi sunt trimişi la spitale din străinătate. Guvernul de la Bucureşti impune noi reguli de luni, 25 octombrie.

Campania de vaccinare este şi ea foarte lentă, cu România care, alături de Bulgaria, se află la coada UE la capitolul „populaţie imunizată”, circa 30%.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel