România, țara fără medici. Rareș Bogdan: „Opera Guvernului PSD - harta localităților fără niciun medic de familie”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, prezintă, pe Facebook, datele unui studiu care arată dezastrul lăsat în sistemul medical de către Guvernul Dăncilă.

Datele arată că 53% din localitățile din România nu au niciun medic de familie sau au medici insuficienți, în pofida majorării salariilor cadrelor medicale.

Bogdan afirmă că exodul medicilor s-a produs din cauza "sistemul mizerabil, subfinanțat".

„Aha, deci n-au rupt ușile să vină după ce au încercat bolșevicii să-i cumpere cu salarii mai mari? Înghițiți asta, pesediștilor, că e opera voastră! Problema nu era salarizarea, ci sistemul mizerabil, subfinanțat. Subfinanțat și deoarece banii au fost dirijați către grupuri fiduciare de interese. În România mori cu zile dacă n-ai pile, n-ai bani și curajul să te lupți cu Inerția. Descoperi (întâmplător) o boală care se poate trata, însă din cauza sistemului mai capeți câteva", scrie Rareș Bogdan pe Facebook.

Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie arată că 328 de localități (comune) din România nu au nici un medic de familie, iar 559.611 de locuitori, adică 2,52% din populația României, nu au nici un medic de familie în comuna în care locuiesc, potrivit hotnews.ro.

De asemenea, din datele prezentate mai reiese faptul că din 1.414 de localități (comune și orașe) lipsesc 2.187 de medici de familie.

Harta localităților fără niciun medic de familie

 

Harta cu deficitul medicilor în România

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel