România a impresionat vizitatorii Târgului Internațional de Gastronomie de la Paris - Galerie FOTO

Gabriel Nuță-Stoica |
Data actualizării: | Data publicării:

România a fost reprezentată cu succes la Târgul Internațional de Gastronomie, eveniment desfășurat la Paris, în perioada 01 - 04 septembrie. 

Peste 200 de țări au fost reprezentate la Târgul Internațional de Gastronomie, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, care s-a desfășurat la Paris, în perioada 01 - 04 septembrie 2022. Potrivit Ambasadei României în Franța, standul țării noastre a impresionat vizitatorii care au călcat pragul evenimentului desfășurat în Piața Trocadero.

"Gusturi, arome, muzică și costume tradiționale românești - toate au impresionat publicul francez timp de patru zile în fața Turnului Eiffel, la 'Village Intenational de la Gastronomie'.

Standul României a fost organizat de societăți românești prezente la Paris, iar Asociația A-DOR a adus pe scena centrală un spectacol de dansuri și muzică, aplaudat de tot târgul.

Iar bucătarul-chef de la Senatul francez a spus că, din vinurile degustate la cele 50 de standuri din toată lumea, „cel mai mare vin” la standul românesc l-a găsit.

Mulțumiri pentru organizare și felicitări tuturor!", este mesajul postat pe contul oficial de Facebook al Ambasadei României în Franța.

FOTO (Ambasada României în Franța)

romania-la-targul-international-de-gastronomie-de-la-paris-5

romania-la-targul-international-de-gastronomie-de-la-paris-4

romania-la-targul-international-de-gastronomie-de-la-paris-3

targul-international-de-gastronomie-de-la-paris-2

romania-la-targul-international-de-gastronomie-de-la-paris

 

Târgul Internațional de Gastronomie din Franța

 

După o pandemie de doi ani, Târgul Internațional de Gastronomie a revenit în Place du Trocadéro din Paris, între 1 și 4 septembrie 2022, pentru a cincea ediție. Timp de patru zile, expoziția, aflată sub înaltul patronaj al Președintelui Emmanuel Macron, a oferit vizitatorilor cea mai mare selecție de gastronomie din lume. 200 de țări au fost reprezentate prin intermediul a peste 30.000 de standuri.

Evenimentul face parte din Anul Gastronomiei, care se va încheia în decembrie 2022. Lansată de statul francez, acest proiect are ca scop sprijinirea industriei restaurantelor, care a fost afectată puternic de pandemie.

Târgul a fost un adevărat tur al lumii culinare oferit gurmanzilor la poalele Turnului Eiffel. În program au figurat și diverse demonstrații, întâlniri, conferințe, momente festive și, bineînțeles, degustări.

"Bucatele pe care le sărbătorim spun povestea a secole de tradiții populare, locale și familiale. Conviețuitoare și festive, ele fac din târg un loc de întâlnire în care fiecare își poate împărtăși mâncărurile, produsele, peisajele și obiceiurile", a explicat Anne-Laure Descombin, fondatoarea târgului.

 

-------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel