Italia. Români, OBLIGAȚI să muncească în condiții inumane pentru 4 euro. Șase italieni, ARESTAȚI

Gabriel Nuță-Stoica |
Data actualizării: | Data publicării:

Autoritățile din Italia au descoperit o rețea de sclavie modernă pe câmpurile de lângă orașul Latina, regiunea Lazio. Mai mulți muncitori străini, printre care și români erau obligați să muncească în condiții inumane. 

Polițiștii au scos la iveală condițiile în care erau nevoiți să lucreze muncitorii agricoli din zona, printre care și cetățeni români, relatează portalul roma.fanpage.it. Raportul Poliției de Stat din Latina, intitulat “Condiții inumane” descrie condițiile mizerabile își desfășurau activitatea muncitorii.

Operațiunea “Freedom” (Libertate) a început la sfârșitul anului 2017, scopul acesteia fiind lupta contra fenomenului sclaviei moderne.

Lucrătorii erau nevoiți să lucreze peste 12 ore în fiecare zi, primind în schimb un salariu de numai 4 euro pe oră. Această sumă reprezintă mai puțin decât jumătate din cea prevăzută de contractul colectiv național de muncă.

Aceștia nu au garantate nici cele mai elementare drepturi, fiind transportați la locul de muncă în microbuze supraaglomerate și foarte nesigure.

Taxă de protecție mascată


Membrii rețelei profitau de pe urma muncitorilor, pe care îi obligau să se înscrie într-un sindicat unde plăteau o taxa de înscriere. Acești bani ajungeau în buzunarele unor funcționari corupți. În cazul operațiunii, un angajat al Inspectoratului Teritorial de Muncă a fost arestat.

Șase italieni au fost arestați


Agenții au arestat șase persoane, toate de naționalitate italiană, între care și două femei. Rețeaua recruta muncitori africani și români printr-o societate tip cooperativă, “Agri Amici”, cu sediul în Sezze (LT).

Alți 50 de suspecți, între care fermieri, contabili, funcționari publici, sunt puși sub urmărire judiciară. Toți aceștia ar fi trebuit să asigure legalitatea oamenilor la locul de muncă.

Recent, autoritățile au scos la iveală un alt caz în care românii au fost forțați să lucreze ca sclavi, pentru 3.5 euro pe oră, în câmpurile agricole din provincia Matera, în Basilicata.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel