Români, jaf de 100.000 de euro. Hoții ar fi acționat la pont

Mihaela Horchidan |
Data publicării:
O femeie a ars bancnote în valoare de circa 3.000 de euro de teama că ar putea contracta COVID-19
O femeie a ars bancnote în valoare de circa 3.000 de euro de teama că ar putea contracta COVID-19

Un seif plin cu bani ar fi fost golit din sediul unei firme de curierat din județul Timiș. Hoții ar fi acționat la pont și ar fi furat 100.000 de euro.

Un seif plin cu bani ar fi fost golit din sediul unei firme de curierat din județul Timiș. Hoții ar fi acționat la pont și ar fi furat 100.000 de euro de la un sediu din Remetea Mare, lângă Timișoara, al companiei, scrie ObservatorNews. Potrivit polițiștilor, valoarea ar putea fi totuși mai mică, dar va fi stabilită după audierea celor care lucrează la contabilitate.

Alarma s-a dat în această dimineață, când angajații au ajuns la sediul firmei de curierat situată în comuna Remetea Mare, lângă Timisoara. După ce au fost sesizați, polițiștii au mers imediat la fata locului.

Din primele cercetări se pare că hoții au intrat prin gardul ce separă sediul firmei și au forțat o ușă de la intrare. Ulterior, au pătruns în incintă și au căutat seiful. Potrivit autorităților, aceștia ar fi acționat la pont. Oamenii legii cred acest lucru întrucât hoții au deschis seiful cu o cheie plasată într-un sertar.

 

Suma sustrasă s-ar ridica la 100.000 de euro

 

Pentru moment, nu este cunoscută exact valoarea prejudiciului, dar suma anunțată initial ca fiind sustrasă s-ar ridica la aproximativ 100.000 de euro, potrivit informațiilor obținute de reporterii ObservatorNews. Cu toate acestea, autoritățile cred că valoarea totală a prejudiciului ar putea fi mai mică. Aceasta ar urma să fie stabilită după verificări.

Oamenii legii au făcut cercetări la sediul firmei și au ridicat probe. Pentru  moment, nu este cunoscut numărul exact al infractorilor care au participat la acest jaf, dar politistii cred că spargerea a fost dată la pont, relatează ObservatorNews.

 

Bătrână, atacată, legată și chinuită în propria casă, în Maramureș. Hoții au furat toți banii, pe care victima îi ținea pentru zile negre

 

Un jaf revoltător a avut loc cu câteva zile în urmă și în județul Maramureș, unde polițiștii din Strâmtura, au fost în alertă, după ce un jaf a avut loc în noaptea de duminică spre luni. Victimă a fost o femeie singură, în vârstă de 76 de ani.

Conform informaților, jaful a fost comis de persoane rămase deocamdată neidentificate. Femeia în vârstă de 76 ani se culcase, când necunoscuții au pătruns peste ea în casă. Aceștia au folosit spray lacrimogen și au legat-o. I-au sustras telefonul mobil pentru a nu putea suna la 112. Apoi ar fi început să o tortureze pentru a spune unde își ține banii din pensie.

Într-un final bătrâna le-a spus hoților unde ține banii. Femeia le-a dat hoților 4.000 de lei a fost suma pe care o păstra pentru zile negre. După ce indivizii au plecat, victima, cu greu a reușit să ceară ajutor în vecini, scrie vasiledale.ro.

Imediat la fața locului au sosit polițiștii care au deschis un dosar penal și încearcă să îi identifice pe autori.

O altă bătrână de 93 de ani din județul Cluj a fost ucisă în bătaie, la începutu lunii, iar principalul suspect este nepotul pe care l-a crescut de mic și care locuia în aceeași curte cu ea.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel