Români întorși din Austria, în carantină obligatorie: „Alături de emigranți cu copii, adunați de pe câmp, într-o sală de sport veche“

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

44 de oameni au fost cazaţi într-un centru de carantină din Timiș, într-o sală de sport. Un român spune că sunt condiții mizere și că ar fi fost mai bine la pușcărie.

Gabriel a plecat în Austria în urmă cu trei luni cu gândul de a se stabili la Viena. Pandemia l-a prins printre străini. Pe 30 mai s-a întors în România şi a intrat în izolare. După câteva zile nu a mai rezistat şi a ieșit cu câinele la plimbare.

A fost surprins de poliţia locală care l-a amendat şi introdus în centrul de carantină de la Liceul Auto din Timişoara. Aici a fost cazat în sala de sport a şcolii, un spaţiu insalubru.

„Cred că trebuia să iau izolarea la domiciliu mai în serios. Nu am făcut-o, venind dintr-o țară civilizată, fiind cu analizele la zi, adică nu sunt virusat. Azi a venit poliția locală și nu eram acasă, am venit în 10 min., eram cu cățelul la plimbare. Cică amendă și izolare 2 săptămâni într-o locație unde trebuie să și plătesc cazarea. Am zis ok, am greșit sunt un prost, de acord. A venit ambulanța trimisă de D. P. S. Timiș și m-au dus în izolare. Dar astea nu sunt condiții să ții oameni în izolare, în 2020 într-un stat care se vrea european. Izolare într-o sală de sport veche pe lângă liceul Auto cu încă 41 de persoane, din care 39 de emigranți cu copii adunați de pe câmp, fără analize medicale făcute. România te iubesc“, a scris Gabriel pe pagina sa de Facebook. 

El spune că trăieşte o dramă şi crede că mai bine l-ar fi cazat la puşcărie.

„Accept, plătesc amendă, nu am nicio problemă. Dar modul în care suntem ţinuţi aici, în această carantină, izolare - am fost băgaţi şapte români cu migranţi la grămadă într-o sală de sport care se poate vedea pe filmare. În rest ce să vă spun, România nu te mai iubesc!”, a spus Gabriel Mercea, infrmează Mediafax.

Gabriel este aşteptat acasă de soţie şi un copil minor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel