Români din Italia, revoltaţi din cauza carantinei de la graniță: „E infectare în masă, nu ne puteţi face așa ceva!"

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: Observator
Sursa foto: Observator

Tensiunea escaladează la graniţele României. Zeci de români care au venit din Italia au refuzat să intre în carantină ajunşi în ţară. S-au urcat pe garduri şi au făcut scandal. În mai multe puncte de frontieră, s-au format cozi de câţiva kilometri pe sensul de intrare în ţară. Nervii oamenilor au cedat pe rând.

Revoltaţi că trebuie să intre în carantină, departe de casă, 50 de români au refuzat orice dialog cu autorităţile. Oamenii au venit cu maşinile din Italia şi au fost escortaţi de poliţie spre locul de izolare direct din Vama Nădlac. Unii au încercat să forţeze autorităţile să-i lase să plece.

„Asta e infectare în masă, nu ne puteți face așa ceva! Vin sănătos și plec bolnav? Am cerut de atâtea ori să vină medicii să facem testul. Unde sunt medicii?”, a spus un român, potrivit Observator.

Urcaţi pe garduri, oamenii au acuzat că sunt ţinuţi captivi.

„Am fost adus aici și mi s-a zis că mi se face un vaccin și peste o oră mi se dă drumul și mi s-au închis porțile că la pușcărie”, a mai spus altul.

 

Peste 41.000 de oameni au intrat în ţară din Italia

 

După mai bine de două ore, au sosit şi medicii care le-au prelevat probe. Spre dimineaţă, autorităţile au decis ca protestatarii să stea în carantină la domiciliu.

În tot acest timp, sute de români aşteptau la cozi imense să intre în ţară, la graniţele de vest.

În ultimele două săptămâni, peste 41.000 de oameni au intrat în ţară din Italia. Dintre ei, aproape 35.000 sunt români. Din 25 ianuarie, de când se monitorizazează fluxul de intrări din Asia, în România au venit peste 2.600 de de persoane din China.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel