Români, anchetați pentru punerea în circulație de valori falsificate. Trei persoane sunt vizate într-un dosar penal

Mihaela Horchidan |
Data actualizării: | Data publicării:
O femeie a ars bancnote în valoare de circa 3.000 de euro de teama că ar putea contracta COVID-19
O femeie a ars bancnote în valoare de circa 3.000 de euro de teama că ar putea contracta COVID-19

Trei persoane din judeţul Alba sunt vizate într-un dosar penal care are ca obiect săvârşirea infracţiunilor de falsificarea de titluri de credit și punerea în circulaţie de valori falsificate.

Trei persoane din judeţul Alba sunt în atenția anchetatorilor, într-un dosar penal referitor la săvârşirea infracţiunilor de falsificarea de titluri de credit sau instrumente de plată, punerea în circulaţie de valori falsificate, complicitate la falsificarea de titluri de credit sau instrumente de plată şi complicitate la punerea în circulaţie de valori falsificate.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri, 3 noiembrie, AGERPRES de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, au efectuat marţi, 2 noiembrie, o percheziţie la un domiciliu din Alba Iulia. Verificările au fost făcute într-un dosar ce vizează infracţiuni economice.

 

Poliţiştii au efectuat percheziţii



"În urma cercetărilor efectuate a rezultat bănuiala rezonabilă că reprezentantul legal ai unei societăţi comerciale, care se ocupă cu prestări servicii în domeniul auto, a intrat în posesia unui bilet la ordin, emis de către o societate comercială cumpărătoare, după care l-a completat şi introdus în circuitul bancar, cu toate că firma emitentă a acestui instrument de plată era în faliment. Pentru obţinerea de probe, la data de 2 noiembrie 2021, poliţiştii au efectuat o percheziţie la domiciliul a două persoane, din Alba Iulia, şi au ridicat mijloace de stocare (telefon mobil, laptop, tabletă şi card de memorie), în vederea continuării cercetărilor", se arată în comunicatul transmis.

Totodată, potrivit sursei citate, ancheta are în centrul său trei persoane.

Potrivit jurnaliștilor, cercetările se află în desfășurare, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale din acest caz.

 

Domiciliile unor români, percheziționate de circa 50 de polițiști

 

Percheziții au fost efectuate, în ultimele zile, și de poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei în cooperare cu lucrători din cadrul D.G.A. şi S.C.C.O. Maramureş au efectuat unsprezece percheziţii domiciliare pe raza judeţului Maramureş, în urma cărora au fost ridicate în vederea confiscării 33.105 pachete ţigări, un autoturism, diferite sume în lei şi valută, telefoane mobile, precum şi alte inscrisuri.

În urma extinderii cercetărilor într-un dosar de contrabandă cu ţigări şi a mandatelor emise de către Judecătoria Sighetu Marmaţiei, poliţiştii de frontieră din cadrul S.T.P.F. Maramureş şi S.P.F. Vișeu de Sus, în cooperare cu lucrători de poliţie judiciară din cadrul D.G.A.-S.J.A. Maramureș și S.C.C.O. Maramureș, au pus în aplicare, ieri, 30 octombrie 2021, începând cu ora 7.00, unsprezece mandate de percheziție domiciliara pe raza judeţului Maramureş.

Percheziţiile s-au desfăşurat la locaţii de pe raza localităţilor Sighetu Marmaţiei, Bocicoiu Mare, Crăciuneşti, Tisa şi Şomcuta Mare, iar dintr-o anexă a unui imobil nelocuit (folosit de către persoanele împlicate în activitatea infracţională) din localitatea Crăciuneşti, precum şi de la domiciliile persoanelor vizate au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor 33.105 pachete cu țigări, de proveniență Duty Free, în valoare de 387.328 lei, un autoturism marca Seat Alhambra în valoare de 10.000 lei, suma de 56.250 lei şi 5.750 euro, 26 telefoane mobile, cartele SIM, înscrisuri, chei şi lacăte.

La activitate au participat 40 de polițiști de frontieră, 4 polițiști de la D.G.A. - S.J.A. Maramureș și 4 polițiști de la S.C.C.O. Maramureş. Având în vedere complexitatea cauzei, polițiștii de frontieră continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă în formă agravantă, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea 86 din 2006, privind Codul Vamal al României, sub directa supraveghere a procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei, urmând ca, în baza probelor administrate, sa fie dispuse măsurile legale ce se impun.

 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel