Români, AMENDAȚI cu mii de euro în Germania pentru că au intrat în țară fără înregistrare și fără test

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Mai mulți români care au intrat în Germania fără să se înregistreze online sau să aibă efectuat un test COVID au fost amendați. Autoritățile din această țară au demarat ample controale în cadrul cărora verifică respectarea restricțiilor de intrare pe teritoriul național. 

În timpul unor controale efectuate miercuri, 27 ianuarie, pe șoseaua B12 în districtul Rottal-Inn (Bavaria), polițiști germani au constatat mai multe încălcări ale Ordonanței privind condițiile de intrare în Germania și a Legii privind evitarea infecțiilor cu noul coronavirus.

Potrivit unui comunicat al Poliției citat de pnp.de, mai întâi au fost verificați doi cetățeni, soți și soție, care s-au întors miercuri din România. Bărbatul în vârstă de 31 de ani și soția sa, 29 de ani, au declarat că au fost o săptămână în România însă nu au putut prezenta polițiștilor certificatul de înregistrare online, obligatoriu la intrarea în Germania și nici teste Covid-19 negative. Cei doi soți români au primit o amendă "de patru cifre" (nu a fost specificată suma, n.r.) și au fost plasați în carantină.

La Munchen, alți români care și-au vizitat rudele au fost amendați

 

Aceeași soartă au avut-o și două surori din zona orașului Munchen, care au declarat că au plecat trei săptămâni în România, împreună cu soții lor și un cumnat, ca să-și viziteze rudele. Toți cei cinci vor primi o amendă din partea autorităților pentru că nu au efectuat înregistrarea online la sosirea în Germania și nu aveau teste negative.

Pe lângă amenzile primite, toate persoane găsite în neregulă au fost plasate în carantină cu obligația de efectuare a unui test Covid-19. Toți cei vizați au fost raportați autorităților sanitare pentru a fi supravegheați. Dacă nu vor respecta obligația de carantină și testare, pot fi amendați suplimentar, mai scrie sursa citată.

Înregistrare și test negativ pentru românii care intră în Germania

 

Potrivit MAE, persoanelor care sosesc în Germania din zone speciale de risc, cele cu prezența unor tulpini ale virusului SARS-CoV-2 (categoria 1) sau cele cu incidență ridicată (categoria 2), indiferent de perioada de timp și de scop, li se aplică reguli suplimentare mai stricte.

Astfel, toate persoanele, indiferent de cetățenie, care intră în Republica Federală Germania după ce s-au aflat într-una din celelalte zone de risc (categoria 3, inclusiv România) oricând în ultimele 10 zile înainte de sosire trebuie să prezinte un test molecular tip PCR sau antigen cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, în limba germană sau engleză, efectuat cu maximum 48 de ore anterior intrării pe teritoriul german sau să se testeze la cel mult 48 de ore după sosire.

Acestea sunt obligate să se deplaseze direct, cu minimizarea contactelor, și să se autoizoleze la domiciliu sau în alte spații de cazare adecvate pentru o perioadă de 10 zile de la sosire (termenul legal folosit fiind cel de „carantină“). Respectarea acestei obligații de autoizolare este verificată de autoritățile de land atât aleatoriu, cât și în cadrul anchetelor epidemiologice uzuale.

Călătorii din toate zonele de risc trebuie să informeze Autoritatea locală de Sănătate responsabilă. În acest scop, se înregistrează online toate datele personale solicitate, după care este primit un document de confirmare în format pdf. Acesta trebuie să fie disponibil și să poată fi prezentat (la cerere) în momentul intrării în Germania. Întreaga procedură se efectuează pe pagina de internet: www.einreiseanmeldung.de .

Persoanele care nu pot efectua înregistrarea digitală menționată anterior vor completa un formular substitut a cărui variantă în limba engleză poate fi descărcată la:

https://www.bundesgesundheitsministerium.de/fileadmin/Dateien/3_Downloads/C/Coronavirus/Infoblatt/2020-11-06_Ersatzmitteilung_engl.pdf 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel