Români alungaţi din Soria. Motivul halucinant!

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:
KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA
KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA
84 de culegători de ciuperci din Spania au devenit paria pentru comunitatea din Soria. Spaniolii s-au săturat să îi vadă pe străzile lor!

Mai mulți agenți de la Garda Civilă și din partea guvernului regiunii Castilla y León au evacuat o așa-zisă „tabără ilegală” de români, din localitatea Vinuesa.

 

Cei 84 de români care culegeau ciuperci în provincia Soria au fost alungați din apropierea localității în care înnoptau, pe motiv că provoacă daune mediului ambient.

 

Potrivit jurnaliştilor de la Romanul.eu, românii dormeau în corturi pe care le instalau doar noaptea, așa cum permite legea, sau în furgonete, într-o zonă special amenajată pentru ieșiri la grătar, numită „Los Columpios”, din apropierea localității Vinuesa.

 

Foarte mulți români care muncesc în regiune se ocupă în această perioadă cu strângerea și comercializarea ciupercilor, dar numărul mare al culegătorilor a atras atenția autorităților locale care îi acuză de furturi și de încălcarea normelor de conviețuire.

 

Primarul localității Vinuesa, Asunción Medrano, a cerut administrației regionale să-i evacueze cât mai repede pe români, care stăteau în 17 furgonete și care au fost descoperiți în zonă joia trecută.

 

Guvernul regional a precizat că nu există nici un denunț la adresa românilor din Vinuesa și că în mod constant au loc operațiuni contra traficului ilegal de ciuperci.

 

Primarul Asunción Medrano a insistat ca românii să fie „expulzați”, pentru că dorm în furgonete și folosesc parcările publice și, nu în ultimul rând, pentru că „muntele nu este al tuturor”.

 

În urma evacuărilor din Vinuesa, agenții Gărzii Civile au confiscat 450 de kilograme de ciuperci (boletus și „niscalos”). De asemenea, agenții îi acuză pe cei 84 de români de campare ilegală, de aruncarea deșeurilor în natură și le-au confiscat corturile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel