Români condamnați că au exploatat zeci de prostituate românce în Austria. Vacanțe de lux pe banii lor în plină pandemie: „Nu ne-a lipsit niciodată nimic“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Doi români în vârstă de 34 de ani au fost condamnați la închisoare, fiind acuzați că ar fi exploatat 23 de tinere prostituate între februarie și noiembrie 2020 - adică și în timpul carantinei - și că ar fi luat de la ele 50% din veniturile obținute de ele. 

Un proces desfășurat vineri la Innsbruck a oferit o perspectivă profundă asupra fenomenului prostituției din capitala tiroleză. Cât de mult a încasat de pe urma activității de prostituție a compatrioatelor sale era ceva ce presupusul șef al rețelei de proxenetism nu putea sau nu voia să-și amintească.

„Întotdeauna era ceva de cumpărat pentru fete - fie că era vorba de haine de lucru, lubrifianți sau prezervative", a declarat unul dintre români, tatăl a doi copii, în fața judecătoarei Andrea Steffan.

O afacere cu multe pierderi a fost munca unui total de 23 de "sclave sexuale" - printre care se presupune că se numără și partenera sa - dar nu și pentru bărbatul de 34 de ani. "Nu ne lipsea niciodată nimic", a recunoscut acuzatul, care ar fi strâns aproape 16.000 de euro în două luni. Chiar și o vacanță în Nisaa putut plăti bărbatul din banii încasați de la fete.

"Nimeni nu a fost amenințat sau bătut", a afirmat el. În schimb, compatriotul său, inculpat și el, ar fi trăit doar din salariul iubitei, care a oferit și ea servicii sexuale. "A fost o decizie comună a celor doi de a trăi viața astfel", a declarat avocatul său. Nimeni nu a fost vreodată amenințat, bătut sau forțat, a spus el, citat de Krone.

Spre deosebire de avocații apărării, judecătorul nu a văzut nicio "considerație adecvată". Pentru proxenetism și furt de haine, bărbații au fost condamnați la 24 și, respectiv, 20 de luni de închisoare. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel