Români, prinși în incendiul uriaş din Antalya: „Afară nu se poate respira!” - VIDEO

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Români, prinși în incendiul uriaş din Antalya: „Afară nu se poate respira!” - VIDEO
Români, prinși în incendiul uriaş din Antalya: „Afară nu se poate respira!” - VIDEO

Un incendiu de vegetaţie a izbucnit marţi în provincia Antalya, în sudul Turciei. Flăcările s-au răspândit rapid din cauza vântului puternic şi au ajuns să ameninţe hoteluri pline cu turişti în această perioadă a anului.

De câteva zile, temperaturile au depăşit 40 de grade în zona Manavgat, din Antalya, staţiunea în care sute de români îşi petrec concediul în această perioadă. Se pare că flăcările au ajuns şi aproape de benzinăriile pe de autostrada Antalya Alanya, iar mai multe cartiere au fost evacuate. Localnicii s-au mobilizat cu apă pentru a stinge flăcările, iar autorităţile i-au sfătuit pe turişti să rămână în camerele de hotel.

„Vă scriu de la 15 km de localitatea Side, din Turcia. Incendiul a izbucnit cu o oră în urmă. Antalya, Manavgat este incendiu de vegetaţie. Am filmat din camera hotelului. Afară nu se poate respira! Ghidul local ne-a spus să rămânem în hotel. Marea majoritate a turiștilor sunt în hotel. Elicopterele se îndreaptă spre locul în care a izbucnit incendiul. 15 elicopterele și alte câteva avioane survolează cerul. Noi suntem la 15 km de acel loc. Se tot întrerupe și curentul la câteva minute, iar 5 străzi din apropiere sunt evacuate. Am înțeles că flăcările au ajuns aproape de benzinăriile autostrăzii Antalya Alanya”, a spus un român la Observator.

Incendiu de vegetaţie din sudul Turciei vine după ce marţi a izbucnit un incendiu de vegetaţie în nordul Atenei, la poalele Muntelui Penteli. Vâlvătaia s-a extins rapid şi a fost nevoie de intervenție urgentă a autorităților, care au ajuns la fața locului cu cinci elicoptere cu apă și alte cinci bombardiere pentru a încerca să stingă focul.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel