Româncă, violată și jefuită de un italian. Atacatorul, achitat de judecători: "Fapta nu există"

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Hunedoara: Un autoproclamat lider spiritual, acuzat de viol și că nu lasă copiii să meargă la școală
Hunedoara: Un autoproclamat lider spiritual, acuzat de viol și că nu lasă copiii să meargă la școală

Condamnat inițial la 4 ani și 10 luni pentru violență sexuală, tâlhărie și provocarea de răni grave de gradul I, un bărbat, de 42 de ani, din San Marzano di San Giuseppe, a fost achitat de Curtea de Apel din Lecce, o secție detașată din Taranto. "Fapta nu există", au stabilit judecătorii.

Înregistrările telefonice dobândite de anchetatori au demonstrat faptul că victima, o femeie de origine română, a avut anterior relații sexuale cu bărbatul, de 42 de ani. Însă, relațiile au fost întotdeauna negate de victimă, care s-a contrazis în timpul interogatoriului cu privire la presupusele violențe sexuale suferite, precum și la tâlhărie, scrie puglia.gazzettadelsud.it.

Inculpatul a fost acuzat că a abuzat, în noiembrie 2014, de o femeie româncă, căreia i-a sustras, cu pumni și lovituri, o geantă, un telefon mobil și acte de identitate. Atacatorul i-a provocat victimei răni, pentru care a avut nevoie de zece zile de tratament.

Femeia a depus, ulterior, o plângere la poliția din Grottaglie. "Pentru acest om, cu dosar curat, coșmarul s-a încheiat cu sentința dată la apel”, subliniază Dario Iaia, avocatul bărbatului.  În sprijinul tezei apărării, înregistrările telefonice arată că femeia avusese anterior relații cu bărbatul de 42 de ani, relații care au fost întotdeauna negate de către victimă, care s-a contrazis în timpul interogatoriului "atât în ceea ce privește presupusa agresiune sexuală, cât și în ceea ce privește jaful", a spus avocatul bărbatului, de 42 de ani, din San Marzano di San Giuseppe.

Un alt caz șocant a avut loc în Spania, unde un român și-a ucis soția cu mai multe lovituri de ciocan în cap.

Spania. Româncă, ucisă de soț cu zeci de lovituri de ciocan în cap: "A omorât-o pentru că s-a săturat să aibă grijă de ea"

 

La Tribunalul Provincial din Jerez, a început procesul împotriva românului, care și-a ucis soția, în San Mateo în 2020, cu ciocanul. Apărarea susține că s-a ajuns la crimă din cauza unei situații disperate, din care criminalul în care nu vede ieșire.

Luni,  la secția Jerez a Curții Provinciale, a început procesul asupra românului care, în luna septembrie 2020 și-a ucis soția, pe care a bătut-o cu un ciocan.  Audierea, care se desfășoară cu juriu, a început cu declarația acuzatului pentru care Parchetul cere o pedeapsă cu închisoarea permanentă, cu posibilitatea revizuirii.

Evenimentele au avut loc la primele ore ale dimineții zilei de 10 septembrie 2020. În jurul orei șapte dimineața, vecinii din zonă au auzit o ceartă puternică între un cuplu de români și au alertat oamenii legii. După ce au ajuns la fața locului, agenții de la Garda Națională au găsit-o pe  femeie, care zăcea moartă în pat, prezentând lovituri puternice în cap. Inculpatul se afla în casă pentru că, potrivit Rechizitoriului, a ingerat un număr mare de pastile, încercând să se sinucidă, scrie diariodejerez.es.

Marian C., cetățean român în vârstă de 56 de ani, se află în arest preventiv, de când a fost arestat și adus în fața justiției. Nu există dovezi că au existat atacuri anterioare asupra partenerei sale. 

 

"A omorât-o pentru că s-a săturat să aibă grijă de ea"

 

Criminalul a refuzat să depună mărturie, invocând o problemă cu tratamentul medical din închisoarea în care este deținut. Vizibil supărat, inculpatul a acceptat, în cele din urmă, să depună mărturie după ce și-a convins avocatul.

Românul a avut nevoie de un interpret, deoarece abia vorbește spaniola. Declarația sa s-a concentrat pe situația economică a cuplului întrucât inculpatul nu a dorit să răspundă la întrebările legate de cele întâmplate în ziua când ți-a ucis soția.

Cuplul de români a primit financiar de la serviciile sociale. Între timp, spune criminalul, că, deși aveau mâncare, cea mai mare preocupare a lui era să aibă bani pentru a plăti chiria pentru casă, energie electrică și apă. În primele luni de pandemie, el nu putea ieși în ora, ca să colecteze deșeuri.

Audierea va avea loc până miercuri cu declarația experților legiști.  De asemenea, vor depune mărturie, în calitate de martori, lucrătorii din serviciile sociale municipale.  Parchetul cere închisoarea permanentă revizuibilă pentru infracțiunea de omor cu circumstanță agravantă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel