Româncă și soțul ei italian, ARESTAȚI în Spania. Cei doi erau căutați în toată Europa

Liviu Ludovic |
Data publicării:

O româncă și soțul ei italian au fost arestați în Spania, cei doi fiind acuzați de fraudă. 

Agenții Poliției Naționale din Granada au arestat, săptămâna trecută, o femeie de cetățenie română căutată de autoritățile din Italia pentru fraudă. Când au demarat investigațiile pentru a o localiza pe româncă, polițiștii au constatat că aceasta locuia împreună cu soțul ei, care avea și el un mandat de arestare european pe numele său pentru aceleași infracțiuni.

Românca și soțul ei italian au fost găsiți în același apartament

 

Potrivit unui comunicat de presă citat de publicația Andalucia Informacion, agenții de la Brigada Provincială de Poliție Judiciară din Granada au primit un comunicat de la biroul SIRENE (sistem informatic care permite schimbul de informații între țările UE) prin care se solicita reținerea unei femei, în vârstă de 35 de ani și de cetățenie română, pentru a fi extrădată în Italia.

Odată demarată ancheta pentru a o localiza, agenții spanioli au constatat că aceasta locuia alături de soțul ei, un italian în vârstă de 43 de ani, în localitatea Otura din provincia Granada, precum și că exista un mandat de arestare european emis și pe numele bărbatului.

Cei doi soți au fost găsiți într-un apartament din localitatea menționată mai sus și au fost arestați, urmând să fie supuși procesului de extrădare în Italia.

Potrivit mandatelor de arestare, românca și soțul său italian de 43 de ani au fost condamnați în Torino pentru fraudă în domeniul TVA, figurând ca titulari a diferite firme prin intermediul cărora au emis facturi pentru servicii inexistente.

Scopul emiterii facturilor era acela de a beneficia de deduceri fiscale, ilegale, din partea statului italian, lucru care s-a petrecut de-a lungul a mai multor ani de zile.

Odată extrădați în Italia, cei doi soți urmează să execute o pedeapsă cu închisoarea de 7 ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel