Româncă, prostituată la 11 ani. Viaţa cruntă a fetelor bătute, exploatate sexual și aduse în pragul sinuciderii

Trei bărbaţi, din Bacău, respectiv Neamţ, au fost condamnaţi la închisoare după ce au exploatat sexual mai multe fete fugite din centre de plasament din judeţele Moldovei. Cea mai mică dintre victime avea doar 11 ani.

Instanţele din Bacău au soluţionat, după mai mulţi ani de anchetă şi cercetare judecătorească, un caz revoltător de exploatare sexuală, victime fiind minore din centre de plasament. Cei trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 23 şi 33 de ani, au fost trimişi în judecată sub acuzaţia de trafic de minori, respectiv viol şi au fost condamnaţi definitiv la pedepse cuprinse între patru ani şi cinci luni şi opt ani de închisoare. 

Cazul revoltător a ieşit la iveală după ce cea mai mică dintre victime, o fetiţă de 11 ani, a fost găsită de un echipaj de jandarmi pe marginea unei şosele din apropierea municipiului Roman, unde fusese scoasă să racoleze clienţi pentru a întreţine relaţii sexuale contra cost. Deşi era învăţată de proxenetul sub tutela căruia se afla să nu îşi decline identitatea reală, copila a spus jandarmilor numele real. Astfel, în urma verificărilor, jandarmii aveau să constate că fata figura ca fiind fugită dintr-un centru de plasament din judeţul Bacău şi se află pe lista minorilor dispăruţi ai Poliţiei Române.

 

Alături de minora de 11 ani, identificate şi alte victime

 

Ancheta declanşată de poliţişti avea să scoată la iveală detalii terifiante, alături de minora de 11 ani fiind identificate şi alte victime aflate în situaţii vulnerabile, la rândul lor fugite din centrele de plasament. Copile care fie au fost abandonate de părinţi, fie au fost victime ale abuzurilor acestora. Recuperarea lor de către cei de la Protecţia Copilului a eşuat, cum se întâmplă, de altfel, în multe dintre cazuri. Aflaţi în situaţii vulnerabile, minorii cred că strada le oferă libertate. Sub acest miraj, minorele care fug din centrele de plasament ajung în situaţii cu mult mai grave. În cazul de faţă, copila de 11 ani a fost ademenită de un proxenet, în timp ce ieşise din curtea centrului de plasament.

Bărbatul de 33 de ani i-a oferit copilei băuturi alcoolice, a ademenit-o cu declaraţii romantice, apoi a dus-o pe un teren viran, unde a abuzat-o sexual. ”Efectul băuturilor alcoolice şi contactul sexual - primul din viaţa sa - au făcut-o pe minora în vârstă de numai 11 ani să-şi piardă cunoştinţa, stare din care şi-a revenit abia în dimineaţa zilei următoare, când a acceptat propunerea inculpatului de a se urca într-un tren care urma să îi ducă până în municipiul Bacău. Ajunsă la destinaţie, victima minoră a fost condusă în zona autogării, acolo unde mai multe persoane fără locuinţă amenajaseră un adăpost într-un complex de clădiri abandonate, aflate în ruină”, se menţionează în hotărârea Curţii de Apel Bacău, potrivit Adevărul.

Odată integrată printre oamenii fără adăpost cantonaţi în zona Autogării Bacău, minora de 11 ani era abuzată sexual, iar în timpul zilei pusă să cerşească în apropierea supermarketurilor. Seară de seară, proxenetul care o ademenise îi racola clienţi cu care o o obliga să întreţină relaţii sexuale contra cost. Timp de aproape două săptămâni, copila a fost exploatată sexual.

În toată această perioadă, inculpatul i-a administrat, în repetate rânduri, corecţii fizice extreme, cauzate de insuficienţa sumelor de bani obţinute din cerşetorie. 

 

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy