Româncă moartă în Spania. Colegii de la orfelinatul unde Claudia a crescut, mobilizare impresionantă: Au strâns bani să o repatrieze

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Mobilizare în rândul tinerilor proveniți din fosta casă de copii din Târgu Jiu, pentru repatrierea unei colege de-a lor, care a murit în Spania. Claudia Oncică a murit după un accident vascular cerebral în casa unde aceasta locuia cu iubitul ei. Inițial s-a vehiculat că tânăra ar fi fost ucisă de un albanez.

Claudia Oncică în vârstă de 42 de ani, plecase în urmă cu mai bine de un an la muncă în străinătate. La începutul lunii trecut, românca a fost găsită zbătându-se între viață în moarte în apartamentul în care locuia cu iubitul ei român. După mai multe zile de comă, Claudia Oncică a decedat. Prietenii spun că a suferit un accident vascular, a fost supusă unei intervenții chirurgicale, însă organismul acesteia a cedat. Alte surse au susținut că tânăra a fost ucisă, dar apropiații spun că nu ar fi așa.

Claudia Oncică a fost părăsită de părinți încă de mică și a crescut în casa de copii de la Târgu-Jiu. Atunci când a împlinit vârsta de 18 ani a ieșit din sistemul de protecție și locuia alături de colegii ei într-un internat școlar din municipiu. Pe lângă ajutorul social pe care îi primea de la primărie, Claudia Oncica muncea din greu să-și depășească condiția, făcând curățenie prin baruri, saloane de înfrumusețare sau în locuințe, înainte să plece în străinătate.

Românca era plecată de mai bine de un an în Spania, acolo unde locuia într-un apartament cu iubitul ei. El a fost și cel care a găsit-o agonizând în locuință și a anunțat autoritățile, sperând că va reuși să o salveze. ”Din ce am aflat și noi, când a găsit-o iubitul ei mai trăia. A stat ceva timp în comă la un spital din Sevilia și a murit în urmă cu aproximativ două săptămâni. În mai a fost ziua ei. Noi am aflat când a venit poliția la cămin să întrebe ce știm de ea sau dacă știm ceva de frați sau părinți”, a declarat Cristina, o colegă a Claudiei de la Casa de copii, citează publicația Impact în Gorj.

Mama Claudiei , moartă cu o săptămână înaintea fiicei sale

 

Foștii colegi din sistemul de protecție, alături de care Claudia a crescut încă de mică, s-au mobilizat pentru a strânge bani să o repatrieze și să o înmormânteze creștinește. ”Iubitul ei stă acolo la morgă, ca nu cumva să o incinereze. Noi am cerut ajutorul mai multor oameni din Târgu-Jiu, cu putere, care să ne ajute să o aducem acasă, să o îngropăm. Frații ei nu au posibilități să meargă în Spania să o aducă, iar mama ei era de pe la Dolj și a murit cu o săptămână înaintea Claudiei”, a mai spus Cristina.

sâmbătă, pe 26 iunie, Claudia a fost adusă în România și înmormântat creștinește, după ce un om de afaceri gorjean care deține o firmă de pompe funebre a văzut apelul tinerilor și a fost impresionat, contribuind decisiv pentru ca tânăra să fie repatriată.

PRECIZĂRI: Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel