Româncă din Italia, la un pas să fie evacuată din casă alături de cei doi copii minori: "Nu știu ce voi face"

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

O româncă din Italia este la un pas de a ajunge în stradă alături de cei doi copii minori. Femeia nu mai poate plăti cei 350 de euro pe lună pentru un spațiu insalubru și plin de mucegai.  

Presa din Italia publică povestea Eugeniei, o româncă din Italia care a locuit în ultimii 15 ani într-o casă din cartierul Alessandrino, Roma, în condiții cu adevărat grele. Femeia nu a reușit să găsească o alternativă, fiind foarte complicat atunci când ești singur cu doi copii.

Nici nu arată ca o casă 

 

Potrivit publicației Roma Today, în acei câțiva metri pătrați ai unei clădiri vechi care s-au transformat în apartamente de închiriat, Eugenia plătește 350 de euro pe lună de mai bine de 15 ani. Nici măcar nu arată ca o casă, pereții sunt mizerabili și plini de mucegai.

"Înainte era 450, dar având în vedere munca pe care trebuie să o fac de două ori pe an pentru mucegai, proprietarul a redus-o", explică femeia de 43 de ani, care locuiește la Roma de peste 20 de ani.

În dimineața zilei de joi, 27 octombrie, Gina așteaptă sosirea executorului judecătoresc pentru evacuare. Cu cei doi copii ai săi: Edoardo în vârstă de 15 ani, Francesca în vârstă de 9. Din cauza pandemiei, i-a fost tot mai greu.

2. -imagine fara descriere- (casa-romancei.png)

"Întotdeauna am plătit, dar în ultimii doi ani mi-a fost greu. Soțul meu nu este aici, am fost fără muncă, pe vremea pandemiei. Acum am reușit să găsesc  un loc de muncă, dar câștig 700 de euro pe lună. Mă descurc și o fac doar pentru copiii mei", spune Gina.

Alături de această familie sunt activiștii "Assemblea di autodifesa degli sfratti di Roma”, o asociație care oferă sprijin legal pentru persoanele care ajung în această situație.

"Am aplicat pentru o casă de consiliu dar nu am primit răspuns. Până acum singurul lucru care mi-au fost oferit de asistenții sociali ai Primăriei este bonusul de chirie, dar nu găsesc un proprietar suficient de de încredere. Și rămân aici, fără să știu ce se va întâmpla", mai spune românca. 

Potrivit sindicatului Asia Usb, în următoarele săptămâni sunt programate mii de intervenții. Mii de familii evacuate cu povești foarte asemănătoare cu cea a Ginei și a copiilor ei. În timp ce bunăstarea locativă necesară pentru capitală pare să lipsească.

 

-----------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel