Româncă din Germania, mesaj de 1 decembrie: "Germania m-a îmbătrânit, mă întorc în România, unde copiii mei nu sunt discriminați"

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:
Româncă din Germania, mesaj emoționant de 1 Decembrie: „Mulțumesc acestei țări că a trezit în mine o dorință nebună de a mă întoarce acasă“
Româncă din Germania, mesaj emoționant de 1 Decembrie: „Mulțumesc acestei țări că a trezit în mine o dorință nebună de a mă întoarce acasă“

Claudia, o româncă aflată în Germania, a răspuns într-un video mesajului unei alte românce care, de Ziua Națională a României, a ales să transmită un mesaj de mulțumire țării unde lucrează: „Eu pe 1 Decembrie îi voi mulțumi Italiei pentru locul de muncă acordat“, era mesajul conaționalei aflată în Italia.

Pornind de la acest mesaj, Claudia, o altă româncă, dar care muncește în Germania și care este urmărită pe rețelele de socializare de aproape 100.000 de persoane, a ales să răspundă acestei afirmații, printr-un mesaj video.

Mesajul său vine ca răspuns la mesajul unei românce din Peninsulă cu ocazia Zilei Naționale, care, tot într-un clip pe TikTok, a șinut să își verse năduful pe România:  „Eu pe 1 Decembrie îi voi mulțumi Italiei pentru locul de muncă acordat“

Vezi mai multe aici: Româncă din Peninsulă, mesaj amar de Ziua Națională: „Eu pe 1 Decembrie îi voi mulțumi Italiei pentru locul de muncă acordat“

„Am vrut să fac un clip scurt dar sunt atâtea de spus încât chiar nu am putut să mă limitez...“ a motivat Claudia.

„Eu în schimb aș vrea să mulțumesc Germaniei pentru locul de muncă acordat și pentru tot stresul și toată presiunea pe care le-a pus pe umerii mei în toți acești aproape cinci ani. Pentru că, în afara faptului că m-a îmbătrânit înainte de termen, m-a făcut să-mi iubesc și să-mi apreciez țara mai mult decât oricând. Dar, mai ales, m-a făcut să îmi doresc, a trezit în mine o dorință nebună de a mă întoarce acasă și de a-mi crește copii în țara lor“, a mărturisit Claudia.

Româncă din Germania: „Mulțumesc acestei țări că a trezit în mine o dorință nebună de a mă întoarce acasă“

 

„Și știi ce e comic? Că toată lumea îmi spune: vai, dar cum  să te descurci, ce faci în România cu trei copii, ce viitor vor avea?

Stați cuminți, nebunilor. Un om muncitor se descurcă oriunde. Lepre, care stau pe ajutor social, sunt și aici și acolo. Doar că aici se numește job center.

Cât despre copii, am garanția că în țara lor nu vor fi niciodată discriminați, sau priviți ca outlanderi, și știu sigur că, cu o educație corespunzătoare, vor avea un viitor și casă. Și mai știu sigur că vor fi fericiți acasă.  Așa că, de dragul copiilor, pentru că nu vreau să le mai fur copilăria, mă întorc acasă, în țara mea, în casa mea, alături de poporul meu.

Te iubesc, România, vă iubesc, românii mei! La mulți ani de 1 Decembrie!“, este mesajul romncei din Germania.

 

@claudia281089

????????????????????????Am vrut să fac un clip scurt dar sunt atâtea de spus încât chiar nu am putut să ma limitez …

♬ sunet original - Claudia
[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel