Româncă din diaspora, ȘOCATĂ de litoralul românesc: "Nu dați din umeri, români! Faceți ceva! Vorbiți măcar!"

Liviu Ludovic |
Data publicării:

O româncă din Diaspora a povestit pe Facebook experiența prin care a trecut în timpul unei vacanțe pe litoralul românesc.

Alexandra Popescu-York, o creatoarea româncă stabilită în SUA, a trăit o experiență incredibilă pe litoralul Mării Negre. Alexandra si familia ei s-au "lovit" de condițiile de cazare mult supraevaluate de hotelierii români și, din nefericire, cu cele din spitalul din Constanța.

Mesajul ei a devenit rapid viral pe rețelele de socializare. 

Iată mesajul complet:

"Romania, m-ai dezamagit profund. Pacat!

Am obiceiul sa ma entuziasmez in tot ce fac si ce imi propun sa fac. Am pornit de la motto-ul "Iubesc Romania!" si nimic nu ma va convinge contrariul. Asteptam sa vad cu nerabdare litoralul romanesc, Mamaia cea plina de viata si mult laudata. Pe linga faptul ca 6 zile o camera modesta la un hotel de 4 stele cu iz comunist costa 1000 de dolari, marea este contaminata, mincarea la fel, terasele si plajele sunt putin populate si foarte triste. La Fratelli cinta Corina Chiriac, iar in rest bate vintul...

Datorita ghinionului meu in viata, copiii s-au imbolnavit subit cu enterocolita si intoxicatie alimentara si am avut deosebita placere sa ajung la Spitalul de B.I. din Constanta unde am vazut cele mai oribile conditii din viata mea. O sa povestesc putin despre "Spitalul Groazei" din Constanta pentru ca cineva trebuie sa spuna lucrurilor pe nume! Pentru ca imi pasa, voi vorbi!

Din cauza acestui spital si a majoritatilor spitalelor de stat din Romania, tara asta este in lumea a treia! Nu dati din umeri, romani! Faceti ceva! Vorbiti macar! Romania si romanii se vor face de ris multi ani de acum inainte datorita Spitalelor infecte! Nu exista nici macar alternativa sa mergi la un spital privat in Constanta care sa trateze cazuri de urgenta de enterocolita, toxinfectie alimentara sau ceva similar...

Oricine ai fi, esti obligat sa intri in cel mai mare cosmar al vietii tale...Paturi imputite si ruginite, pereti cu mucegai, asistente si medici care nu folosesc manusi medicinale, aerul conditinat nu functioneaza si tot personalul medical este foarte neintelegator cu situatia pacientului.

Poate unii medici sunt competenti si reusesc sa vindece unii pacienti chiar si in conditiile acestea dar riscul la care ii expun prin conditiile acordate sunt mult mai mari. Majoritatea cadrului medical asteapta spaga, chiar si femeile de servici si portarii. Apoi, daca ai asigurare medicala internationala din America (la care platesti foarte multi bani!) nu ti-o baga in seama pentru ca nu au chef si te pun sa platesti bani gheata.

Am cumparat sapun lichid, hirtie igienica, perna, cearceaf, prosop, tot ce este strict necesar unui copilas pentru ca spitalul nu ofera nimic.... Birourile contabilei si a managerului de spital erau foarte bine amenajate. Le-am vazut in cele 5 ore cit am asteptat sa mi se semneze niste hirtii fara importanta, copilul fiind carat dupa mine si cu branula in minuta. Bine ca s-a vindecat (copilul) dar sechelele emotionale prin care am trecut amindoi sunt grave.

Romania, m-ai dezamagit profund! Pacat! Eu tot nu o sa imi pierd speranta in tine dar trebuie sa trag niste semnale de alarma, poate te trezesti!

In afara unor oameni (romani) minunati care pot sa ii numar pe degete, sunt foarte dezamagita de Romania si de romani. Pacat! Pacat!".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel